IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се справя Италия с пандемията и втората вълна?

Нов шок ще навреди сериозно на италианската икономика, която страда от години, твърди Франческо Мартино

15:39 | 20.10.20 г.
<p>
	Пешеходци се разхождат в&nbsp;Galleria Vittorio Emanuele в Милано. <em>Снимка: Bloomberg &nbsp;</em></p>

Пешеходци се разхождат в Galleria Vittorio Emanuele в Милано. Снимка: Bloomberg  

Италианското правителство се опитва да не повтаря мерките от пролетта въпреки увеличаването на новозаразените с коронавирус, за да не задълбочи кризата. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Франческо Мартино, кореспондент на италианското издание „Обсерваторията“ за Балканите и Кавказ.

Мартино допълни, че по-високият брой новозаразени спрямо пролетта се дължи на увеличаването на броя на направените тестове. Гостът подчерта, че правителството подхожда внимателно при прилагането на нови мерки, тъй като хората са уморени от кризата и блокиранията.

„Всички мерки, които са предприети досега, са частични. Те включват затваряне на барове и ресторанти след полунощ и насърчаване на работата от вкъщи“, обясни журналистът.

"Въпреки това обаче има области в страната, които започват поетапно затягане на мерките", каза още Марино.

„Има няколко области, където ситуацията е много притеснителна, включително Ломбардия. Тези области са поискали от правителството разрешение да въведат полицейски час от 23.00 до 5.00 часа“, посочи той.

Мартино допълни, че един допълнителен шок в момента ще навреди сериозно на италианската икономика, която страда от години.

Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още