Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

KBC Group придобива OTP Banka Slovensko

Предстои сделката да бъде одобрена на регулаторно ниво, очаква се да бъде финализрана в средата на 2020 г.

KBC Group придобива OTP Banka Slovensko

Снимка: Архив Ройтерс

Белгийската KBC Group и придобива 99,44% от словенската OTP Banka Slovensko, съобщиха от KBC. Останалият пакет от акциите остава собственост на частни лица.

OTP Banka Slovensko e средно голяма словашка банка, фокусирана върху търговията на дребно, микро, малки и средни предприятия. Останалият пакет от акциите остава собственост на частни лица. 

Още по темата

Придобиването ще има ограничено въздействие (-0,2%) върху солидната капиталова позиция на KBC. От банката уточняват, че се запазва отличното съотношение на базов собствен капитал от първи ред,  което е много над нормативните минимални капиталови изисквания. В съобщението се припомня, че капиталовите изисквания за банките и инвестиционните посредници са част от единната нормативна уредба на банковия съюз и с тях разпоредбите на споразумението „Базел III“, а в края на миналата година базов собствен капитал от първи ред на KBC Group e бил 15,7%.

Предстои сделката с OTP Banka Slovensko да бъде одобрена на регулаторно ниво от Националната банка на Словакия (NBS) и да получи разрешение от Националната банка на Белгия, Европейската централна банка (ЕЦБ). Очаква се сделката да бъде финализирана в средата на 2020 г., най-късно до края на третото тримесечие.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Скромно възстановяване за европейските борси след вчерашния срив