IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клаас Кнот: Еврозоната ще възстанови икономическия си ръст до края на годината

Банкерът предупреди, че пазарите все още не са оценили напълно потенциалното въздействие на Brexit върху британската лира

16:00 | 31.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Икономиката на еврозоната ще възстанови своята скорост през втората половина на годината след бавното начало, сподели своята прогноза гуверньорът на Холандската централна банка Клаас Кнот, цитиран от Ройтерс. 

Кнот, който е член на управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ), заяви пред германската медия Handelsblatt, че макар да подкрепя нормализирането на паричната политика след години на антикризисни мерки, е ясно, че дори и след тях лихвените проценти ще бъдат по-ниски, отколкото преди финансовата криза.

„Ясно е, че има забавяне“, споделя Кнот, като добавя: „Но няма рецесия или криза“.

Според него ръстът при заплатите е знак, че растежът на икономиката скоро ще се ускори.

Подробности около новия транш от дългосрочно финансиране на ЕЦБ ще бъдат обявени през юни и юли, добави още Кнот, подчертавайки, че условията за финансиране вероятно ще бъдат по-строги от преди.

Тъй също така предупреди, че пазарите все още не са оценили напълно потенциалното въздействие на Brexit върху британската валута.

През януари Кнот заяви, че е време ЕЦБ да сложи край на количествените си облекчения възможно най-скоро и че не съществува причина за удължаване на програмата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още