IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът на Лондон призова за нов референдум за Brexit

Садик Хан обвинява правителството на консерваторите за начина, по който води преговорите

10:23 | 16.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Кметът на Лондон Садик Хан призова вчера за насрочването на нов референдум за членството на Великобритания в ЕС, като заяви, че подкрепя движението "Вотът на народа" (People's Vote), предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Обединеното кралство трябва да напусне съюза на 29 март догодина, но планът на премиера Тереза Мей за Brexit още не е одобрен, а депутати и лидери от синдикатите и бизнеса все повече настояват окончателното решение за споразумението с Брюксел да вземат британците. Мей обаче отхвърля идеята за ново допитване и очаква сделката да бъде одобрена от Камарата на общините.

Призивът на видния лейбърист Хан, изложен в негова статия във вестник "Обзървър", поставя под натиск лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин, също да подкрепи идеята за референдума. След седмица лейбъристите имат годишна партийна конференция.

Садик Хан обвинява правителството на консерваторите за начина, по който води преговорите по Brexit и твърди, че заплахите за жизнения стандарт, икономиката и заетостта са прекалено големи, за да не бъде дадена думата на избирателите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още