IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисия препоръча Норвегия да не ползва ваксините на AstraZeneca и J&J

Ако някои хора искат доброволно да получат някоя от тези ваксини, това трябва да им се разреши, казва комисията

12:48 | 10.05.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Lukasz Sokol/Bloomberg</em></p>

Снимка: Lukasz Sokol/Bloomberg

Норвегия трябва да изключи ваксините срещу Covid-19 на AstraZeneca и Johnson & Johnson от ваксинационната си програма заради риск от редки, но вредни странични въздействия, заяви назначена от правителството комисия, цитирана от Ройтерс.

В същото време ако някои хора искат доброволно да получат някоя от тези ваксини, това трябва да им се разреши, добави комисията, съобщава БТА.

На 11 март норвежките власти преустановиха ваксинацията с продукта на AstraZeneca, след като няколко ваксинирани бяха приети в болница заради комбинация от кръвни съсиреци, кървене и нисък брой тромбоцити. Някои от тях по-късно починаха.

На 15 април Норвежкият институт за здравеопазване заяви, че ваксината на AstraZeneca трябва напълно да отпадне от употреба, но правителството поиска допълнителни становища, включително за ваксината на Johnson & Johnson, която още не е одобрена в Норвегия.

Здравният министър на страната Бент Хьойе заяви, че правителството ще вземе предвид становищата на комисията и на Института за здравеопазване при решението си дали ваксините на тези две компании да се ползват в Норвегия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
elinelinov
преди 2 години
Няма проблеми ще ги изпраят на страни като България, (най-накрая вместо да ги унищожат на Украйна)ще ги дават след което усойицата от Брюксел ще се " похвали" колко "демократично" се разпределят ваксините в " колективният" Запад а нашите веднага във възторг ще кажат от " едината сплотена Европа " бяха изпратени последствията не са важни кой умрял кой останал в Америка повече от 500 хиляди починаха въобще не става и на въпрос на Д.Флод е националният им герой въпреки с тъмно криминално минало..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още