IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конференцията на торите стартира с големи надежди и обещания

13 млрд. евро ще бъдат разпределени в 40 болници в Англия през следващото десетилетие, посочиха министрите

12:30 | 29.09.19 г.
<p>
	Борис Джонсън, премиер на Великобритания. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Борис Джонсън, премиер на Великобритания. Снимка: Ройтерс

Правителствени обещания за раздяла с Европейския съюз (ЕС) и допълнителни средства за обществени услуги се очакват от конференцията на Консервативната партия в Манчестър, пише Bloomberg TV Bulgaria. В деня на откриването ѝ министрите посочиха, че 13 млрд. евро ще бъдат разпределени в 40 болници в Англия през следващото десетилетие. 

Конференцията на торите се провежда на фона на засилените заплахи от опозиционната Лейбъристка партия за вот на недоверие срещу правителството.

Депутатите се завърнаха на работа в четвъртък, след като Върховния съд на Великобритания постанови, че отлагането на работата на правителството, поискано от премиера Борис Джонсън, е незаконно.

Вотът на недоверие на правителството, целящ да замени Джонсън като министър-председател на Кралството, може да се проведе още следващата седмица, заяви представител на Шотландската национална партия.

Очакванията са лидерът на лейбъристите Джереми Корбин да проведе среща с опозицията в Уестминстър в понеделник, за да планират следващите си ходове към избягването на Brexit без споразумение.

Корбин вече заяви, че е готов да поеме управлението, ако Джонсън бъде принуден да се оттегли.

Повече за конференцията прочетете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още