IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корбин: Може да има удължаване на процеса по Член 50

Лидерът на лейбъристите призова за незабавни парламентарни избори във Великобритания

15:30 | 10.01.19 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Удължаване на процеса по Член 50, което ще отложи излизането на Великобритания от Европейския съюз възможно най-дълго, е възможно, заяви лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин в четвъртък. Според него едно ново правителство ще има нужда от време, за да предоговори условията по споразумението за оттегляне с ЕС, съобщава Ройтерс.

Корбим заяви, че партията му ще гласува срещу сделката за Brexit, договорена от премиера Тереза Мей, следващата седмица. Той призова за незабавни парламентарни избори, за да може ново лейбъристко правителство да започне наново разговорите с ЕС преди Brexit на 29 март.

"Ако не бъдат осигурени парламентарни избори, тогава за нас ще запазим всички варианти отворени, включително варианта да започнем кампания за обществен вот", каза Корбин в реч в Северна Англия. "Но изборите трябва да са приоритет. Това не само е най-практичният вариант, но и най демократичният", допълни лидерът на опозицията.

Получавайки мандат точно преди последния удар на часовника Brexit, "ще е необходимо време за тези преговори", заяви Корбин в отговор на въпроси след негово изказване в Уейкфийлд, Северна Англия.

"Удължаване би било възможност, защото очевидно няма време за преговори", поясни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
boby10
преди 5 години
Спрете Земята!!!Искам да сляза!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още