IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронакризата удари и семейния бизнес на Тръмп

Trump Organization преговаря за отсрочка по плащания с Deutsche Bank, на която дължи около 340 млн. долара

12:42 | 03.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Семейният бизнес на американския президент Доналд Тръмп води неофициални преговори с Deutsche Bank за забавяне на някои плащания по задълженията си пред банката. Това съобщава запознат с въпроса източник пред Bloomberg.

Глобалната коронавирусна пандемия принуди кредитори и кредитополучатели да предоговарят начини за изплащане на дългове предвид несигурността около приходите на компаниите. За преговорите бе съобщено по-рано и от в. New York Times.

Говорител на Deutsche Bank отказа коментар, а представител на семейната компания Trump Organization, към която принадлежат луксозни хотели и голф клубове, не е бил открит за коментар.

Отношенията между най-големия германски кредитор и Доналд Тръмп са обект на изострен интерес, откакто бившият бизнесмен се оказа водещ претендент за президентския пост преди четири години. Демократическата партия, която контролира мнозинството в Конгреса, се опитва да се пребори за публикуването на документи от отношенията на президента с банката, за да се хвърли светлина върху неговия предишен бизнес преди избирането му.

През 2016 г. притесненията за възможен дефолт по дълга на Trump Organization за около 340 млн. долара накараха Deutsche Bank да обмисли възможността за евентуално удължаване на датите за изплащането му до края на евентуалния му втори мандат през 2025 г. В крайна сметка идеята беше отхвърлена.

New York Times съобщи по-рано също, че от Trump Organization са водени преговори и с окръг Палм Бийч, Флорида за лизингови плащания за голф игрището, което компанията управлява.

За Deutsche Bank искането представлява сложна дилема. Тя не иска да събуди подозрение, че предоставя специални условия на компанията на американския президент. 

В същото време Тръмп е известен с това, че си отмъщава на компании, които го дразнят. Разтърсената от кризата банка, която беше замесена в цяла поредица от скандали след финансовата криза, иска да избегне това. По-ранно разследване на американското министерство на правосъдието срещу нея бе спряно, съобщават медиите.

За разлика от много други компании, фирмите на Тръмп и други политици нямат достъп до средства от пакета за помощ в размер на 2,2 трилиона долара, който беше приет миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още