Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Коронавирусът свива печалбата и на Raiffeisen

В резултат на прякото и косвено въздействие на коронавируса през тримесечието са били засегнати приходи за 1,665 млрд. евро

Коронавирусът свива печалбата и на Raiffeisen

Снимка: Ioana Epure/Bloomberg

Пандемията от коронавируса осуетява плановете и очакванията на австрийската Raiffeisen Bank International (RBI). Въпреки растежа на основната оперативна печалба чистата печалба за първото тримесечие на годината се сви до 177 млн. евро спрямо 226 млн. евро за същия период на миналата година, както обяви в четвъртък банката със значително присъствие в Източна Европа.

Още по темата

„Ефектите от кризата с Covid-19 ще оставят значителни следи и върху нашия бизнес", заяви управителят на банката Йохан Стробл, като също така коригира целите за годината.

В резултат на прякото и косвено въздействие на коронавируса през тримесечието са били засегнати приходи за 1,665 млрд. евро. 

През 2020 г. се очаква по-бавен растеж на кредитите. Банката също така ще трябва да задели повече резерви за лоши кредити.

Очаква се възвръщаемостта на собствения капитал да бъде около 5%. Стойност от около единадесет процента се цели в средносрочен план. RBI се ангажира със средносрочната цел на съотношението на разходи към приходи от около 55 процента. Базовият собствен капитал от първи ред (CET 1) трябва да е около 13 процента. Изплащането на дивиденти ще възлиза на между 20 и 50 процента от консолидираната печалба.

 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Турция санкционира брокерски къщи за нарушаване на правилата за търговия на късо