IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корпоративните отчети отвлякоха вниманието на инвеститорите от кризата в Каталуния

Европейските борсови индекси записаха леки повишения

19:40 | 23.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основните индекси на големите европейски фондови борси записаха леки повишения в понеделник, докато инвеститорите анализираха новата порция корпоративни отчети и се опитваха да се отърсят от опасенията за продължащавата политическа криза в Испания, предаде CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 отстъпи от върховете, достигнати по време на сесията, но все пак успя да запише нарастване от 0,16%, като по-голямата част от секторите се озоваха на положителна територия.

Британският индекс FTSE 100 се повиши с 0,02%, а германският DAX нарасна с 0,09%. Френският CAC 40 успя да запише по-значително покачване от 0,27%.

Най-силно се представи технологичният сектор, който нарасна с 1,31 на сто, като почти всички акции на компании от сектора успяха да поскъпнат. Цената на книжата на германската Software скочи с 4,85%, след като UBS и Independent Research повишиха ценовия си таргет за акциите.

Сезонът на корпоративните отчете тече с пълна сила, след като в понеделник цяла плеяда от компании представиха финансовите си резултати. Холандската технологична компания Philips отчете 12% ръст на базовата печалба до 532 млн. евро за третото тримесечие, в резултат на което акциите на компанията поскъпнаха с над 1%.

Цената на акциите на компанията за сигурност Securitas се повиши с 3,6 на сто, след като тя отчете по-добра от очакванията печалба и нарастване на пазарния дел в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още