IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредитори на Saab си искат парите

8 кредитори на автомобилостроителя са заявили пред агенцията за събиране на вземанията на Швеция, че искат институцията да събере вземанията им

18:53 | 26.07.11 г.
<p>
	Снимка: SAAB</p>

Снимка: SAAB

Шведската агенция за събиране на вземанията, която се контролира от държавата, обяви, че осем от кредиторите на затруднения автомобилопроизводител Сааб (Saab) са поискали да им бъдат събрани задълженията, предаде Асошиейтед прес.

Служителка на агенцията заяви днес, че миналата седмица са били разгледани 42 дългови случая, включващи неплатежоспособния автомобилопроизводител, и осем кредитори са поискали от службата да събере вземанията им, съобщи БТА.

Служителката не посочи размера на дълга, но допълни, че агенцията ще започне да търси начини за възстановяване на парите от идната седмица.

На Сааб бе предоставена възможност да съживи производството си, след като по-рано този месец Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) одобри сделка от 40 милиона долара за освобождаване на оборотен капитал.

Сааб обаче има проблеми с подновяването на производството си заради трудности по координирането на пратките от доставчиците, много от които са в лятна ваканция, отбелязва АП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още