IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл: Русия не е само ядрени оръжия и петрол

Според Дмитрий Песков изказването на Байдън цели да впечатли разузнавателната общост в САЩ

17:10 | 28.07.21 г. 23
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Кремъл заяви в сряда, че твърдението на американския президент Джо Байдън, че Русия притежава единствено ядрени оръжия и петрол е далеч от истината и показва непознаване на страната, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Байдън направи това изказване във вторник по време на реч, в която предупреди, че ако САЩ стигнат до "истинска война" със "световна сила" тя може да стане резултат от значителна кибератака, подчертавайки нарастващите заплахи, каквито според Вашингтон представляват Русия и Китай.

Байдън се похвали, че американското разузнаване е по-добро от руското и каза, че Путин "е изправен пред истински проблем".

"Той управлява икономика, която разполага с ядрени оръжия и петролни кладенци и с нищо друго. Нищо повече. Каква икономика имат изобщо, осмата най-малка в света в момента, да не би да е най-голямата? Той знае, че е изправен пред истински проблем, което го прави още по-опасен, според мен", каза Байдън.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че изглежда сякаш Байдън, който произнесе речта си по време на посещение в Службата на директора на националното разузнаване (ODNI), нарочно е пригодил посланието си към разузнавателната общност в страната и е искал да я впечатли.

Песков каза, че САЩ са съперник на Русия, макар да се предприемат действия за стабилизиране на изострените отношения. Високопоставени американски и руски представители започнаха по-рано в сряда в Женева разговори за стратегическата ядрена стабилност.

Говорителят на Кремъл отхвърли също твърденията на Байдън, че Русия вече се намесва в междинните избори в САЩ, насрочени за 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

23
rate up comment 1 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Горкия мишок, само те пропускам да не ми изцапаш обувките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 0 rate down comment 1
data
преди 2 години
Здравей Мики Синьото Око , липсваше в данданията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 2 години
Ква кола бълнуваш па ти мари? Кой шти даде книжка на тебе кола да караш? Нали първо требва да ти дадат личната карта от психодиспансера? :lol:Произведени ти в САЩ са ти невролептиците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 3 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 2 години
***, колата ми е произведена в САЩ. А роскосмося потъна, Бай Илон го тури на бесилото и му ритна столчето. Няма вече поръчки за спътници, приходи няма. Досвидания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 4
АнтиФъшкист
преди 2 години
Памперса надрусан с билина да *** ф койту и да е магазин пу света и да намери ина сащианска стока прузведана у ФАЩ. Няма такваз. Ай чиститу на Росскосмос за стиковка та на най големия и модерен модул на МКС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 2
kmilchev
преди 2 години
Като цяло повечето руснаци дори да искат да емигрират - няма къде. Нито в Сащ, нито в Западна или в Централна Европа ги искат. Може би само в държави като България, Сърбия или Черна Гора. А пък и то на днешно време освен ако не си ИТ специалист и не знаеш чужди езици нямаш големи шансове по чужбина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 5
khao
преди 2 години
абе посраннн, син на комунисти? :)) що не се оттегли на североизток от Крим... ами си отишъл по омразната Европа ??? ... харчи пенсията, и да е предимно за лекарства !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 3 rate down comment 4
cherney
преди 2 години
Повечето руснаци нямат никакво намерение да загиват за Русия, а да емигрират, респективно да случат живота си на Запад. И това е така, доколкото Русия в момента е едно ОПГ, което тероризира съседите, а най-вече собствения си народ. Само най-големите олиггофрени в Русия евентуално биха имали намерение да застанат на амбразурата, за да бранят златната тоалетна на Путин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 2 години
Некои се променят, а както виждаме - некои не се променят.Забелязал съм, че умните и креативни реформатори и мъдри политици, когато се докопат до властта, обикновено в силно размътена вода, първо се захващат с имената на улици и почват да бутат паметници. Войната с паметниците е особено важна за добруването на една държава. Такива политици имат обаче доста къса и противоречива политическа съдба. А такива на цър вул-комплексари като тебе така им минава живота - в чакане на Деня на победата, или казано на френски - Путкинден ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 2 години
Здрасти, колега ;) Жив съм; даже от миналия април разбрах какво е живот. Нали ти споделих, че се оттеглям и живея малко на югозапад от ботуша в морето. :) Прибрах се за месец да нагледам градината, да полея цветята, да си взема пенсията, дето твоят видински авер ми плаща, да си подновя при джипито рецептите по здравна каса ;) ;) И гледам тук - яките е бачи пак *** Матушката без тя да знае Техната работа като секс с гумена кукла, ама то ако немаше търсене, немаше и да продават гумени кукли :lol:Гледам, ти още си другаруваш тук с инвесторите ;) Растат ли питбулчетата дома? Проговориха ли и на руски? ;) Айде, до догодина - живот и здраве ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още