IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристалина Георгиева призова за защита на хуманитарните работници

Тя осъди убийството на Дейвид Хейнс

17:08 | 14.09.14 г.
Кристалина Георгиева призова за защита на хуманитарните работници

Еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина Георгиева, която в следващата ЕК ще има друг ресор, призова днес за защита на хуманитарните работници, след като стана ясно, че записът от обезглавяването от "Ислямска държава" (ИД) на британеца Дейвид Хейнс е автентичен.

Шокирана съм от вестта за убийството на Хейнс от "Ислямска държава", заявява Георгиева. 

„Осъждам тази жалка и ужасна постъпка, Дейвид се беше посветил на хуманитарното дело и единствената му цел бе да помогне на цивилните, пострадали от конфликта в Сирия“, добавя тя.

Георгиева отбелязва, че дейността на Хейнс е била напълно мирна, както е на цялата хуманитарна общност, която се бори единствено за човечност и солидарност, като се стреми да осигурява помощ, независимо от самоличност, религия и националност.

Хуманитарната помощ е в полза на всички хора и народи, затова международното хуманитарно право трябва да бъде спазвано от всеки, заявява Георгиева.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още