IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lloyds продаде германското си подразделение за животозастраховане

Британската банкова група ще получи 300 млн. евро от продажбата, но ще осчетоводи загуба от около 300 млн. паунда от сделката

11:14 | 21.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Lloyds продаде германското си подразделение за животозастраховане

Британската кредитна институция Lloyds Banking Group обяви, че е продала германското си подразделение за животозастраховане Heidelberger Leben на смесено дружество между компанията за дялови инвестиции Cinven и презастрахователя Hannover Re за около 300 млн. евро, съобщи Ройтерс.

Heidelberger Leben разполага с портфолио от около 600 000 полици и активи на стойност 5,2 млрд. евро към 31 декември 2012 г. Персоналът на базираната в Хайделберг компания наброява около 300 души.

В съобщение на Lloyds се посочва, че се очаква продажбата да доведе до загуба от отписване на около 300 млн. паунда в счетоводния баланс, но съчетана с продажбата на други активи трябва да повиши капиталовата адекватност на подкрепяната от британската държава банка с около 400 млн. паунда.

Кешовите постъпления от продажбата ще бъдат използвани за общи корпоративни цели.

От Lloyds обявиха също, че в отделна сделка са продали портфолио от високорискови заеми на компании и физически лица с натрупани високи дългове на ELQ Investors II Limited, подразделение на Goldman Sachs, за 254 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още