Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Лондон стартира търсенето на наследник на Марк Карни в АЦБ

Британският финансов министър Филип Хамънд търси кандидат с „правилните умения и опит“

Лондон стартира търсенето на наследник на Марк Карни в АЦБ

Снимка: Ройтерс

Великобритания формално започна да търси наследник на Марк Карни, който да заеме поста му като управител на централната банка в Англия, пише Bloomberg. Карни, който е роден в Канада, е първият чужденец, заставал начело на Английската централна банка.

Британският финансов министър Филип Хамънд коментира, че Карни планира да продължи професионалната си кариера извън Канада.

Още по темата

Редица имена са спрягани за наследници на финансиста. Сред тях е професорът в Университета в Чикаго Рагхурам Раджан, който е бил гуверньор на Индийската централна банка. Списъкът с потенциалните наследници се допълва от настоящите заместник-гуверньори на Bank of England Бен Броадбент и Дейв Рамсдън, председателя на британския финансов регулатор FCA Андрю Бейли, председателя на регулатора по комуникации в Обединеното кралство Шарън Уайт и главния икономист в Английската централна банка Анди Халдан.

Безспорно човекът, който ще застане начело на финансовата институция с над 300-годишна история, ще има сериозни отговорности. Годишната заплата за длъжността е 480 хил. паунда. Карни беше нает от предшественика на Хамънд – Джордж Осборн, който тогава го описа като „най-добрия в света“.

Хамънд обяснява, че търси кандидат с „правилните умения и опит“ за поста на Карни, който трябваше да се справи с редица предизвикателства по време на своя мандат.

Кое бе най-голямото предизвикателство по време на престоя на Карни в АЦБ вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Оптимизмът на европейските борси се понижи в очакване на решението на Фед