IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон успя да се пребори за централата на HSBC

Един от дискутираните варианти беше централата на банката да се премести в Хонконг

14:12 | 15.02.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Централата на HSBC Holdings Plc. остава в Лондон и няма да бъде преместена в Хонконг или в друг град.  Това решение е взел единодушно 20-членният борд на директорите, но след „изтощителен“ процес, посочват от банката, цитирани от Wall Street Journal.

През последните 10 месеца мениджмънтът на банката разглеждаше различни варианти за местоположение на централата си, като локациите се оценяваха през призмата на регулаторната рамка, правителствените интервенции в сферата и данъчните закони. 

Последните дискутирани варианти бяха Лондон, където се помещава централата и в момента, и Хонконг, като представители на „най-доброто от двата свята“. Въпреки това банката ще ориентира фокуса си и върху операциите си в Далечния изток, посочва в изявление компанията.

Много различни държави – от Канада до Ямайка – се опитваха през последните месеци да привлекат финансовата институция поради колосалния ѝ баланс, възлизащ на 2,67 трилиона долара. Решението на HSBC да остави централата си в Лондон е доказателство за доверието на финансовите институции в икономическия план на правителството и ще ускори опитите на Великобритания да привлече китайски бизнес на Острова, коментираха от местното министерство на финансите.

Решението централата на банката да остане в Лондон показва, че „статуквото, независимо от факта, че е скучно, е за предпочитане пред извършването на промени точно в момента“, коментира ръководителят на поделението за банкови анализи в Citigroup Ронит Гоус, цитиран от Wall Street Journal. Процесът на вземането на решението от страна на банката бе следен внимателно от анализатори и инвеститори, тъй като то е от огромно значение за оперативните разходи на банката и регулаторната рамка, в която тя ще оперира.

Повече по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
ratten
преди 8 години
колкото и да се ежи *** камеран, че ще излиза от ес, няма да стане.мисля, че е доста очевидно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още