IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LSE придобива бизнеса с анализ на активи с фиксирана доходност на Citigroup

Сделката е изцяло в кеш и е на стойност 685 млн. долара

17:09 | 30.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Лондонската фондова борса London Stock Exchange (LSE) е договорила закупуването на The Yield Book – бизнеса с анализи и индексиране на активи с фиксирана доходност на Citigroup, за 685 млн. долара в брой, съобщиха компаниите във вторник, цитирани от Ройтерс.

LSE, която заяви, че ще проучи възможности за инвестиции, с които да подкрепи растежа си след провала на предложеното сливане с Deutsche Boerse, съобщи, че сделката ще засили способностите в областта на данните и анализа на информационните ѝ услуги и франчайз бизнеса ѝ FTSE Russel, включително ще увеличи активите под управление до около 15 трлн. долара.

Сделката, която подлежи на регулаторно одобрение и се очаква да приключи през втората половина на тази година, се очаква да повиши с 30 млн. долара приходите на LSE през първите три години след приключване на сливането и да доведе до 18 млн. долара разходи през същия период, съобщи компанията.

LSE е изчислила, че придобиваният бизнес би донесъл за миналата година печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация в размер на 46 млн. долара с приходи за 107 млн. долара, базирайки се на проформа оценка на централните разходи, които ще се прехвърлят към бизнеса при собственост на LSE.

Компанията, която купи доставчика на фондови индекси и мениджър на активи Russell Investments през 2014 г., очаква маржа на печалбата преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация да се увеличи до поне 50% до три години след приключване на сделката.

„Придобиването на The Yield Book и Citi Fixed Income Indices подкрепя продължителния силен растеж и развитие на подразделението за информационни услуги на London Stock Exchange Group“, заяви главният изпълнителен директор на FTSE Russell Марк Мейкпийс.

The Yield Book има клиентска база от над 350 институции, а услугите се ползват за анализ на инструменти с фиксирана доходност, включително ипотеки, държавни и корпоративни облигации и други, коментира Citi.

Citi Fixed Income Indices включва и внимателно следения индекс World Government Bond Index.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още