IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa обяви висока печалба за първото полугодие

Благоприятни за Lufthansa са били не само по-високите цени на билетите, но и евтините чартърни полети на Air Berlin и Brussels Airlines

21:14 | 02.08.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Силните резервации за летния сезон и значителното намаляване на разходите са помогнали на германския авиопревозвач Lufthansa да постигне стабилна печалба през първата половина на 2017 г. 

Наред с нискобюджетното подразделение Eurowings, подразделението за товарни превози Lufthansa Cargo отново има значителен принос за силните финансови резултати на компанията. 

През първото полугодие благоприятни за Lufthansa са били не само по-високите цени на билетите, но и евтините чартърни полети на Air Berlin и Brussels Airlines, която бе напълно придобита от Lufthansa през януари 2017 г.

Продажбите са се увеличили с 13 на сто на годишна основа до 16,95 млрд. евро, а оперативната печалба почти се е удвоила до 1,04 млрд. евро. Чистата печалба е скочила с 57% до 672 млн. евро. 

Само преди няколко дни ръководителят на компанията Карстен Шпор повиши предпазливата преди това прогноза за 2017 г. до оперативна печалба, превишаваща отчетените миналата година 1,75 млрд. евро. Според анализатори авиогрупата може да постигне оперативна печалба до 2,65 млрд. евро, което ще надмине предишния рекорд от 1,82 млрд. евро през 2015 г. 

След дълъг период на стагнация Lufthansa Cargo обяви оперативна печалба от 78 млн. евро, само година след като отчете загуби за 45 млн. евро.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lozkhris
преди 6 години
Разбира се - след като от няколко години се държи точно като нискобюджетна компания! Тарифа "само ръчен багаж" / естествено, не евтина / , никаква храна / освен един миризлив сандвич / , Автрийски те питат 5-те фъстъка, които ти дават за 2 часа полет дали да са солени или сладки....Какво следва - плащане за усмивка от стюардесата? Правостоящи билети?...Цените на петрола от 2 години са почти на исторически ниски нива, но самолетните билети не само не поевтинява както следва, ами на всичко отгоре започнаха по американски стандарт да те цакат за всичко - ръчен багаж, чекиран багаж, малък багаж, намкъв багаж...Авиопревозвачите са позор за бизнеса! И за това отчасти сме виновни и ние, макар да е невъзможно да се откажеш от полетите в 21 век....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още