IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa планира създаване на евтин превозвач за дълги разстояния

След понижаването на целите за печалба концернът търси отговор на засилващата се конкуренция

18:17 | 30.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Lufthansa планира създаване на евтин превозвач за дълги разстояния

Германският превозвач Lufthansa проверява възможността за въвеждането на по-евтини оферти за избрани връзки на дълги разстояния. Главният изпълнителен директор на Lufthansa Карстен Шпор е издал нареждане за изготвянето на съответните анализи, съобщава германският икономически всекидневник Handelsblatt, позовавайки се на източници от компанията.

„Ние имаме конкретни идеи за това как можем да предлагаме бюджетно обслужване при бизнеса с полетите на дълги разстояния“, цитира вестникът висш мениджър на Lufthansa. За целта са разработени три концепции, за които в следващите няколко дни ще се вземе решение.

Според по-ранни изявления на Lufthansa авиокомпанията обмисля отново да лети до туристически дестинации, които досега не са били печеливши за групата. При това трябвало да се използват по-стари самолети, които вече са отписани, като например машини от типа A340 Airbus. За целта вече са проведени начални разговори със синдикатите, летищата и доставчиците, за да се договарят необходимите условия, заяви говорител на компанията. „Ние разглеждаме всички възможности за осигуряване на дългосрочната конкурентоспособност на авиокомпанията". 

В понеделник Lufthansa отказа коментар за статията на вестника. Шпор, който наследи Кристоф Франц на висшия мениджърски пост преди два месеца, планира да представи новата си концепция до няколко седмици.

Най-голямата авиокомпания на Европа намали в средата на юни целите си за печалба за тази и за следващата година заради по-сериозната ценова конкуренция в Европа и на пазара на дълги разстояния до Америка. Концернът намали очакванията си за оперативната печалба за 2014 г. от 1,3-1,4 млрд. евро до 1 млрд. евро. Бордът на директорите иска да подсили отговора си на засилващата се конкуренция от страна на държавно подкрепяните авиокомпании от района на Персийския залив и сега поставя целия си бизнес на изпитание.

Lufthansa планира да създаде нов бюджетен превозвач и за маршрутите в рамките на Европа, писаха преди време вестници. За тази цел тя иска да допълни предложенията на дъщерната си авикомпания Germanwings и да се опълчи силно на конкурентите Ryanair и Easyjet. Новата бюджетна авиокомпания би могла да възникне под чадъра на дъщерната компания Lufthansa Eurowings, което засега изпълнява маршрути на Germanwings с по-малки машини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още