Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Lufthansa започна съкращенията в администрацията и мениджмънта

Компанията възнамерява да осъществи естествено намаляване на броя на служителите

Lufthansa започна съкращенията в администрацията и мениджмънта

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Германският авиоконцерн Lufthansa, който беше силно засегнат от коронакризата, продължава да посяга към „червения молив“. В администрацията на Lufthansa AG трябва да бъдат съкратени 1000 работни места, обяви авиокомпанията във вторник. Броят на мениджърските длъжности в цялата група трябва да бъде намален с 20 процента.

След намаляването на броя на директорите в Борда на Deutsche Lufthansa AG се очаква и свиване на броя на мениджърите и в дъщерните дружества. Като първа стъпка ще бъде намален броят на членовете на бордовете в Lufthansa Cargo AG, LSG Group и Lufthansa Aviation Training – засега с по една позиция всеки.

Още по темата

След одобрението на акционерите на Lufthansa за многомилиардния държавен спасителен пакет и ангажиментите на правителствата в Австрия и Швейцария, засега финансирането на групата е осигурено, казва Lufthansa. „Въпреки това, пълното погасяване на държавните заеми и депозитите, включително лихвените плащания, ще увеличи допълнително тежестта за компанията през следващите години, което прави устойчивото намаляване на разходите неизбежно и поради тази причина“, допълва превозвачът.

Lufthansa има 22 000 позиции на пълен работен ден

Компанията възнамерява да продължи да избягва съкращения, когато е възможно. Понастоящем Lufthansa преговаря с профсъюзите Verdi и Cockpit за приноса на служителите към икономиите. Профсъюзът Ufo вече сключи споразумение за кабините служители.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
4
 
1
преди 11 месеца
трябва да се започне от най-висшия мениджмънт! Но едва ли ще се съкратят сами тези некадърници ...

Още от Европа
Европа удължава подкрепата за компаниите и увеличава дълговото бреме