IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макрон: Путин мечтае за разпадането на ЕС

Източният европейски съсед не споделя същите ценности по отношение на човешките права като Стария континент, смята френският президент

13:20 | 03.09.18 г. 14
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френският президент Еманюел Макрон отправи поредна критика към руския президент Владимир Путин, като заяви, че според него визията на руския лидер за бъдещето включва и разпадането на Европейския съюз. Макрон също така допълни, че източният европейски съсед не споделя същите ценности по отношение на човешките права като Стария континент.

„Уважавам Владимир Путин и съм един от лидерите, които твърдят, че трябва да се създаде нова архитектура на сигурност и отбрана с Русия. Нуждаем се от тази дискусия с Русия“, заяви френският държавен глава пред шведската SVT Television.

„Но мечтата на Путин е за разпадането на ЕС“, заяви Макрон, цитира от Bloomberg.

Френският президент продължи и с критиките си срещу крайнодесните и националистически формации в Европа, този път насочвайки вниманието си срещу шведския националист и лидер на партията Шведски демократи Джими Акесон. Според Макрон „този човек не е съвместим с вашата история и вашите ценности“, имайки предвид шведското минало.

Общите избори в Швеция на 9 септември биха могли да променят политическия пейзаж в страната с идването на власт на Шведските демократи – националистическа партия с корени в местното движение за превъзходство на бялата раса.

Въпреки че партията е отлъчена от повечето останали традиционни олитически сили, посланията ѝ за спиране на притока от мигранти се подкрепя от избирателите.

„Смятам, че зависи от вашите избиратели и от вашия народ, да реагира на това“, посочи още Макрон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 14 rate down comment 4
Otka4eni reformatori
преди 5 години
Не, народите на европейските държави мечтаят за разпаданеро на ЕС, благодарение на управляващи ги *** като теб, Макароне....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 20 rate down comment 3
popo323
преди 5 години
А за какво ли мечтае един геронтофил ! Може би обратното на мечтата на педофила !И подобни хора редно ли е да бъдат президенти и да унищожават Европа .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 16
sdk
преди 5 години
могъл е да добави и, че все пак най голямата мечта на ватите включително и местните рубладжии е да се възстанови сссрето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 20
Стоян Петров
преди 5 години
Джендерите си личите отдалеч. Стой си в нишата и не ни занимавайте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 17
Стоян Петров
преди 5 години
Най-вероятно иска да и Русия да бъде приета в ЕС. Затова се озърта за приемник, който е способен да извърши подобно салто мортале в политиката на страната. Наясно е че е изгубил всичко и единствено наивността на гласоподавателите го крепи. Но колко можеш да лъжеш цял един народ, през цялото време? Приказката има край и той е като достоен член на Европейското семейство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 27 rate down comment 7
korn
преди 5 години
Малко вероятно е Путин да иска разпад на ЕС.Все пак ЕС е най голямия спонсор на Русия.Не случайно и Тръмп го отбеляза.Става въпрос за пари,тъй като ЕС е най богатия блок в света,който постоянно се разширява и богатее,нормално е и Русия и САЩ да иска парче от баницата.Китай и те искат ''Път на коприната'' до ЕС,да си продават стоките.Бежанците и те бягат насам щото тук има пари.Макрон е млад и не знае как стават нещата,добре че имаме Канцлера да движи нещата колкото се може по методично и балансирано по германски.Тази партия шах се играе от 70 години е още наполовината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 32
Стоян Петров
преди 5 години
Между другото, да предупредя АВВА, че на международната космическа станцция(собственост на Русия) в битовото помещение е открита пукнатина. Тя е била предизвикана на земята и залепена от някой ват.ник с лепило. За близо два месеца то се спеква и започва да изпуска макар и бавно въздуха. Така че вместо да си губиш времето(ни) скрий се в някой подземен бункер. Изкарай доста време там с надеждата станцията да не се разпадне и да не те удари по главата. Колкото и малка да е тя, все пак съществува вероятност за пряко попадение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 31
Стоян Петров
преди 5 години
Доколкото съм запознат, поне 10 страни искат да влезнат в ЕС - Грузия, Украйна, Македония, Сърбия, Босна и Херциговина, Албания, Турция, и вероятно Армения и Азербайджан. Що така ве Путин?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 13
studioaa
преди 5 години
Лявото винаги се опитва да обедини своите противници и подръжници чрез идеята за имагинерен враг, който е на портата и цели да унищожи съответната структура всички ние трябва да забравим различията си в името на борбата срещу въображаемия враг. Ние бяхаме хранени с тези лъжи 45 години дори и днес същата стратегия се ползва от страни като Венецуела и Северна Корея, но те явно не са единствени. евгогейския съюз тръгва по същия път както и демократичните социалисти в САЩ. Левите по целия навсякъде навсякъде са едни и същи без значение от нация, език и култура. Явно комунизмът е пуснал дълбоки корени в Брюксел, Париж и Берлин и е време разделно за нас и останалите нормални държави в ЦИЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 11
0pk
преди 5 години
Няма за какво друго да си мечтае Путин :DТой и брекзита сигурно е негово дело, щото бележи началото на края :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още