IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манфред Вебер: Искам един силен Европейски съюз

Лидерът на ЕНП ще се бори за една Европа без нелегална имиграция, тероризъм, която ще води ефективна борба срещу глобалното затопляне и тежките заболявания

21:30 | 03.04.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Манфред Вебер. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Манфред Вебер. Снимка: Ройтерс

Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер обеща днес един силен и щедър Европейски съюз (ЕС).

Германецът, който е сочен за приемник на Жан-Клод Юнкер на поста председател на Европейската комисия (ЕК), заяви, че иска да отгърне страницата с Brexit, за да се фокусира върху истинските проблеми, с които се сблъскват гражданите на ЕС. 

В три отделни видеозаписа, представени днес в Дома на европейската история в Брюксел, Вебер посочи приоритетите си за блока.

На първо място, той иска една силна Европа, която ще разполага с повече хора, които да пазят границите ѝ и да се борят срещу незаконната имиграция и тероризма.

Вебер ще се бори и за една интелигентна Европа, в която да бъдат разработвани програми за създаване на лекарства за болести като рака, например.

На трето място, лидерът на ЕНП заяви, че иска една щедра Европа, която да създаде свой „план "Маршал" за Африка“ и да води ефективна борба с глобалното затопляне.

Вебер ще започне на 23 април в Атина своята предизборна обиколка на Европа, по време на която ще посети голям брой европейски страни. Обиколката ще завърши в Германия на 24 май.

Преди две седмици водещият кандидат на европейските консерватори изтъкна пред Ройтерс, че неговите сънародници трябва да разберат, че инвестициите трябва да се противопоставят на надигащия за антиевропейски национализъм в страни като Италия, за да се стимулира растежът.

Вебер настоя да не бъде възприеман като германски кандидат за председателското място на ЕК, а като европейски кандидат.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 2
zelka007
преди 4 години
мдааа ... отделят все повече средства за африка и африканските държави . това са програмите на ЕС :https://ec.europa.eu/europeaid/regions/africa/continental-cooperation/pan-african-programme_enотделно се кооперират световната банка и европейската банка и финансират доста мащабни проекти за възобновяема енергия из африка ... меркел говореше , цитирам по памет , че парите за гарантиране на мир не е необходимо непременно да се дават за оръжие , а може и да се дават за граждански проекти , които да гарантират дългосрочно сътрудничество и мир :))) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 5
ABBA
преди 4 години
Европейските политици са като кучетата:гледат умно, но нищо не могат да кажат.Виж, като излязат на пенсия - тогава придобиват размах и смелост, и започват всичко да си казват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 9
ABBA
преди 4 години
Манфред Вебер: Искам един силен Европейски съюз Детска песничка:"....Искам куче, искам куче, котенце поне, ...."A как се прави силна Русия - сега криминалните босове бягат от там и отиват в страните, където англосаксонският свят няма да ги депортира обратно.Дядя Вова подписа закон, по който бандитски или мафиотски бос само да се срещне с друг колега или колеги - мноооо як затвор !!!!А тука що? Еми то ше почнем от раз с Министерскиот съвет!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 9
studioaa
преди 4 години
Познайте как ще бъде преборена нелегалната имиграция от неомарксиста или да си го кажем направо комуниста Мамфред Вебер? Чрез стени, огради, кучета или брегова охрана... Ако сте предположили някое от горните сте сбъркали кардинално, нелегалната имиграция ще бъде борена като тя се легализира и всичката стане легална. Крайно време е този Вебер и подобните му да изтекат в канала при неговите идоли: ленин, троцки, зиновиев или каменев и нашият Борисов да го последва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още