Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Манфред Вебер взима пример от Бойко Борисов по отношение на миграцията

Никой не си затваря очите за действията на Виктор Орбан, категоричен е лидерът на Европейската народна партия

Манфред Вебер взима пример от Бойко Борисов по отношение на миграцията

Снимка: Ройтерс

Европейската народна партия предлага ефективни решения относно миграцията, подобни на онези, които българският министър-председател Бойко Борисов налага в своята страна, заяви лидерът на ЕНП Манфред Вебер в интервю пред Euractiv. 

Още по темата

„Хората, които гласуват за нас, ще получат ефективни решения като тези, които премиерът Бойко Борисов въведе в България по отношение на миграцията и турската граница. Ако оградата е необходима, ние сме готови да я изградим, защото искам да имаме сигурна европейска граница“, подчерта Вебер, който е водещият кандидат на ЕНП за нов председател на Европейската Комисия.

Според него ЕНП не си затваря очите за действията на унгарския министър-председател Виктор Орбан и призовава европейските лидери да седнат и да обсъдят този въпрос.

"Време е лидерите да действат, да говорят и да бъдат честни един с друг“, сподели той, добавяйки: „Наистина бих желал членовете на Съвета най-сетне да обърнат внимание и да обсъдят възможните нарушения на основните ценности на Европейския съюз“.

По неговите думи европейските политици не трябва да се критикуват взаимно чрез медиите. Необходим е разговор лице в лице, който да реши проблемите.

Относно Brexit Вебер сподели, че това е един „непредвидим процес, една хаотична ситуация, изпълнена с несигурност“.

„Не разбирам защо Великобритания реши да напусне свободната икономическа зона на ЕС при положение, че тя се самоопределя като икономически либерална държава“, заяви той.

Вебер смята, че дебатът, предшестващ европейските избори догодина, не трябва да се отнася „за“ или „против“ обединена Европа, а да търси посоката за нейното развитие и разширяване.

Въпреки това неговото мнение относно желанието на Турция да влезе в рамките на ЕС е, че страната няма място в европейския блок.

„Ако успея да се преборя за позицията на председател на ЕК, ще прекратя преговорите по тази тема“, закани се Вебер, добавяйки: „Могат да съществуват стабилни отношения между Брюксел и Анкара, но нищо повече“.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Но нико не си затваря очите и ушите какво прави Меркел - 4 септември 2015 г. "Елате ВСИЧКИ. Ще се справим". Плюшени мечета, плодове, насилие, агресивно либидо, социални помощи, увеличена престъпност. Меркел реши да разпредели "бежанците", за да не тежат толкова на Германия и който не се съгласи (като Орбан и други с позиции държавници) не е ДЕМОКРАТИЧЕН. Това беше първото МНОГО сериозно изпитание за ЕС и Европа. Второто беше Брекзит. Досета НИТО ЕДИН от ЕК (една трета от тях са хомосексуални) не е направил самокритично изказване - защо отвратиха хората от ЕС и защо англичаните напускат. Това е една от първите ТРИ силни държави в ЕС.ТА ТЕ ЛИ ЩЕ МИ говорят за демокрация и далновидност????

Още от Европа
ЕК въвежда годишни доклади за върховенството на закона в държавите от ЕС