IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марин льо Пен обяви кандидатурата си за парламентарните избори 

ще бъде кандидат депутат от избирателния район на град Енен-Бомон в северна Франция, в който управлява нейната партия

08:54 | 19.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Лидерът на крайнодесния "Национален фронт" Марин льо Пен, която беше победена от Еманюел Макрон на балотажа на президентските избори, снощи обяви кандидатурата си за парламентарните избори през юни, предаде Франс прес.

"Не мога да си представя да не бъда начело на моите войници в една битка, която смятам за основна", заяви Льо Пен по телевизия TF 1. Тя уточни, че ще бъде кандидат депутат от избирателния район на град Енен-Бомон в северна Франция, в който управлява нейната партия. 

“При това съглашателство, което днес съществува между социалистите и републиканците (десницата) около това правителство и новия президент на Републиката, очевидно са необходими безкомпромисни депутати", каза лидерът на "Националния фронт". 

Марин льо Пен заяви също, че разчита на парламентарните избори, за да направи от "Националния фронт" главната политическа опозиционна сила в страната, предаде Асошиейтед прес.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още