IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Матео Салвини: ЕС се опитва да измами Великобритания за Brexit

Крайнодесният вицепремиер на Италия призова Тереза Мей да втвърди позициите си пред Брюксел

12:31 | 30.07.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейският съюз (ЕС) се опитва да измами Великобритания в преговорите за Brexit, предупреждава крайнодесният вицепремиер на Италия и министър на вътрешните работи Матео Салвини в интервю за Sunday Times.

В него той призовава британският премиер Тереза Мей да втвърди позицията си при разговорите. "Моят опит с Европейския парламент ми казва, че или ще се наложиш, или те ще те измамят", казва Салвини.

Той коментира още, че Лондон трябва да се подготви и за излизане от ЕС без сделка, защото "в някои отношения няма нужда да бъдете гъвкави". Според италианския политик Брюксел ще се опита да накаже британците, че гласуваха за напускане на ЕС, пише The Times.

Лидерът на крайнодясната "Ла Лига" отбелязва, че би подкрепил двустранни преговори с Тереза Мей за Brexit, макар че визията на Брюксел е съвсем различна. Общността излъчи един преговарящ - Мишел Барние, а призивите преди да започнат разговорите с британските власти бяха за единство, за да не може Лондон да разедини ЕС в този процес.

Великобритания трябва да напусне ЕС на 29 март 2019 година. Преговорите за сделка по Brexit обаче боксуват в последните месеци.

Британското издание съобщава, цитирайки свои източници, че правителството е наредило да се попълнят и увеличат запасите от храни и лекарства, ако има забавяне и проблеми при Brexit, допълва още Ройтерс.

Агенцията посочва, че подобно искане към свои доставчици е отправила и германската верига супермаркети Aldi.

Темата за Brexit и водените преговори можете да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 3
lyusien
преди 5 години
Италианеца защо не се занимава по вече с вътрешните проблеми на Италия - висок дълг висока безработица проблеми с емигрантите ниска производителност а се занимава с Брексит Англичаните няма да му помогнат да реши и един проблем но Е С може Или вече разбира че гръмките популиски обещания по време на изборите са неизпълними и обикновените италианци виждат това
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още