IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мей: Критиците на сделката за Brexit рискуват да навредят на демокрацията

Планът, договорен между Великобритания и ЕС, е единственият, който защитава работните места и осигурява сигурност на хората и бизнеса

13:41 | 06.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският министър-председател Тереза Мей предупреди критиците на нейното споразумение за Brexit, че с противопоставянето си рискуват да навредят на демокрацията и на икономиката на страната, предаде AP.

Мей написа в днешното издание на в. "Мейл от сънди", че планът, договорен между нея и Европейския съюз, е единственият, който зачита резултатите от референдума през 2016 г., защитава работните места и осигурява сигурност на хората и бизнеса.

През декември Мей беше принудена да отложи парламентарното гласуване на нейната сделка за Brexit, след като стана ясно, че тя ще бъде отхвърлена. Законодателите ще възобновят дебатите си по сделката в сряда, преди гласуването идната седмица. 

Смята се, че консервативната лидерка обмисля да предложи на депутатите отстъпки по т. нар. ирландски "предпазен механизъм". Това е мярка, която цели да не допусне създаването на твърда граница между членката на ЕС Република Ирландия и провинция Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство.

В същото време британският министър на здравеопазването Мат Ханкок каза днес, цитиран от Ройтерс, че се надява, че след коледната ваканция вероятността правителствената сделка за Brexit да бъде одобрена се е увеличила.

"Надявам се, че шансовете сделката да бъде одобрена от парламента са се подобрили. Смятам, че ако хората са били по избирателните си райони, както направих аз, и са разговаряли с обикновени хора, то те са видели непреодолимото им усещане и желание "просто да продължим напред", каза министър Ханкок по телевизия "Скай нюз".

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още