IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел обеща да увеличи благосъстоянието на Германия през четвъртия си мандат

Германският канцлер ще работи за подобряване на училищата и образованието и за популяризирането на електрическите автомобили

08:17 | 28.08.17 г. 19
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в телевизионно интервю, че иска да продължи да управлява Германия, за да съдейства за увеличаване на богатството и сигурността на нейните 82 милиона жители и за насърчаване на солидарността между всички слоеве на обществото, предаде AP.

В интервю за обществената телевизия ZDF вчера тя заяви, че също така иска да работи за подобряване на училищата и образованието и за популяризирането на електрическите автомобили. 

Меркел се кандидатира за четвърти мандат като канцлер на националните избори на 24 септември.

Главният съперник на Меркел, лидерът на социалдемократите Мартин Шулц в интервю за телевизия ARD също обеща да инвестира повече пари в образованието като канцлер.

В коментара си Шулц обвини Меркел, че се е откъснала от германското общество, предаде Ройтерс. Шулц, чиято партия изостава от християндемократите на Меркел в социологическите проучвания с 15 процентни пункта, заяви, че поведението й в края на третия й мандат му напомня за начина, по който бившият канцлер Хелмут Кол е загубил контакт с избирателите по време на четвъртия си мандат в края на 90-те. 

"Последните четири години от ерата Кол бяха период на застой и политическа агония. Искам да спестя на Германия това да се повтори отново", добави той. 

"Все повече и повече хора забелязват колко се е отдалечила тя от тях", каза Шулц. Според него тази дистанцираност на Меркел ще мобилизира неговите избиратели. По думите му стратегията на кампанията на консерваторите е проста: "Ние имаме Ангела Меркел и това е достатъчно за нашето бъдеще". Според него тя изглежда изобщо няма план за справяне с проблема със замърсяващите дизелови емисии, които превишават нормите в няколко градове.

Меркел избегна всякакъв коментар за нападките на Шулц в своето интервю час по-късно и когато беше запитана за думите му, че е положила клетва да служи на всички граждани на Германия. "Наистина правя всичко, което мога, за да изпълня тази клетва. С нетърпение очаквам телевизионния дебат с Мартин Шулц". 

Канцлерът и Шулц ще се изправят един срещу друг в телевизионен диспут на 3 септември - единственият за предизборната кампания.

Стратегията на кампанията на Меркел е общо взето да пренебрегва Шулц, отбелязва АП. Платформата на нейния Християндемократически съюз е фокусирана главно върху Меркел като личност. Големи предизборни плакати я показват усмихната на фона на националното знаме и с лозунга: "За Германия, в която ни харесва да живеем и живеем добре".  

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

19
rate up comment 10 rate down comment 1
nobel
преди 6 години
Коментарът ти какво общо има със статията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 1 rate down comment 11
khao
преди 6 години
мърлю, още чакам да ми кажеш държава на която премиера има ограничение в мандатите !!! :):) щото гледам че пак се изказваш неподготвен !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 9 rate down comment 2
nobel
преди 6 години
Само глей кат ни спрат помощите ....------------------------------------------Спрат ли ни фондовете - край. То и ВСВ сме я започнали като съюзници на германците, но са ни били достатъчни 24 часа за да се завъртим на 180 градуса и да започнем да воюваме с тях. При това доста успешно. Ние сме били винаги с победителите. Тежко му и горко на някой, ако не е победител. Бързо се преориентираме. Правим "кръгом" и пак напред. Не, че това е много хубаво, ама сме си такива. И един по един няма да могат да ни превъзпитат, защото ние казваме "да" и после си правим каквото си решим. И жените ни са такива, между другото. Те затова някои българи се женят за рускини. И са много доволни - поне знаят какво могат да очакват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
еми ние сме си такива, нагаждачи, тарикати, въртиопашки, се да минеме метър, не сме лоялни въпреки, че понякога другите са били лоялни към нас дори и Османската Империя дори при геноцида. Кой се е хванал с нас или ни е поробил не е прокопсал. Превъзпитание за нас няма щот не сме колективни, тва треа да хванат секи един по единично и да му промиват мозъка иначе йок. Само глей кат ни спрат помощите най-късно 2022 от ЕС ееее тогава ше скиваш за ко става въпрос .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
швабите всичко на всичко са си подли коппелдаци и проклетите еврейски фамилийки където сега се намират в САЩа и Англията и тормозят цял свят идват именно от Германия и Холандия. Хитлера отначало са го поддържали еврейчетата и банкерчетата иначе нема как да се качи на власт, обаче като е тръгнал да ги отсвирва и да става самостоятелен и са му напрайли Велчова завера за тва не е успял това което е Германия днес, ако Меркелица отсвири САЩа ше я разпарчатоват набърже набърже и ше я върнат у първи клас те и го праят де с тия нов внос циггани .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 3
nobel
преди 6 години
Много интересни наблюдения върху чертите и националния характер на българина. За да станем такива според мен си има чисто исторически предпоставки. На това място, на което живеем кой ли не е минавал. И сме били принудени през повечето време да се приспособяваме и да оцеляваме. Това що е имало качества за ръководител за 500 години е било направо генетично отстранено, защото турците на такива хора са им махали главите. За това сега нямаме ни един свестен лидер или политик. Но на индивидуалното оцеляване сме царе - там ни бива много. За това не могат да ни превъзпитат. А нещо голямо не можем да направим. Всъщност можем, но да е нещо индивидуално. Например американците в историята си имат само един световен шампион по шах, а ние имаме двама - и за мъже и за жени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis12
преди 6 години
мне баш тя Меркелица беше там, за да разтури Немско-Съветската дружба, щото това е доста опасна комбинация за Английския свят, мноооого опасна. САШш им дадоха на Швабия Европа, но я държат яко на каишка, ако малко мръднат шнура се опъва. Швабите пък си мислят, че ако контролират Европата напълно ще се отърват от САЩ скоро и ше станат глобален играч, нооо нема да им се отвори парашута, просто нема да ги допуснат до там ей глей кво ги праят като инсталират едно чудо като Меркел, тая на практика маммата им ебба на швабите и не само на тях а на целия континент, с което никоя Европейска страна не я обича вече Швабия и няма да и се подчинява, т.е. Германия не може да контролира Европа и да стане глобален играч ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 8 rate down comment 2
nobel
преди 6 години
Меркел обеща да увеличи благосъстоянието на Германия през четвъртия си мандат......................................И защо чак през четвъртия? Първите три да не бяха само за тренировка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 3
michaelis12
преди 6 години
ми от една страна е верно как казваш, че са дисциплинирани и последователни ама това се отнася до работата. Но в политиката и като хора за света са пълни иддиоти, ако им туриш един светофар в парка те ше спрат да чакат там. Те не гледат встрани, а само в една посока, затова си стоят и поробени и окупирани и ич не усещат как ги използват на Американците тия са им екстра и не създават проблеми. А ние па сме точно в обратна посока се сме от тариката по по-най, никой не мое ни превъзпита нас ние сме си просто такъв тип хора, Американците много добре знаят, че в момента в който спрат грантовете и до там беше те не могат да разчитат на нас, същото със СССРа докато даваха, братска дружба кат спреха арее у лево, затова и такава ни е съдбата еббали го ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 2
nobel
преди 6 години
Когато веднъж по тоталитарно време поканих един руснак да ни дойде на гости първите му думи, когато влезе вкъщи бяха :А у нас в Москве такая-же мебель - Траяна. По-късно се запознах с техническия директор на завода в Стара Загора и той разправяше, че всяка седмица е изпращал по една влакова композиция с мебели за Москва. И ние внасяхме и внасяме мого неща от руснаците, но както веднъж каза Путин - нашият износ е много по-"благороден". Едно време там най-хубавите цигари, пасти за зъби, вина, чушки, домати, ябълки бяха български. И до сега там на чушките им викат "паприка болгарская", а на ъглошлайфа - "болгарка". Явно първите ъглошлайфи, които са пристигнали при тях са били от завода в Ловеч.Не знам защо сме с толкова ниско самочувствие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още