IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел подкрепи идеята на италианския премиер за гъвкава бюджетна политика

Матео Ренци започна смели реформи, които създават условия за устойчива икономика, смята германският канцлер

22:42 | 22.08.16 г. 3
<p>
	Матео Ренци и Ангела Меркел. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Матео Ренци и Ангела Меркел. Снимка: Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел подкрепи италианския премиер Матео Ренци за идеята му за гъвкава бюджетна политика, предаде Франс прес.

"Матео Ренци започна смели реформи, включително на италианския пазар на труда", заяви тя. Според нея тази реформа създава условия за устойчива и процъфтяваща икономика в Италия.

"Правя всичко по силите си, за да го подкрепя в това", добави тя на пресконференция на борда на самолетоносача "Гарибалди", където се срещна с Ренци и с френския президент Франсоа Оланд.

Меркел обяви подкрепата си в момент, когато популярността на Ренци бързо спада. Планирано е преди края на годината да се проведе конституционен референдум, който може да доведе до нов период на силна политическа нестабилност, припомня БТА.

В отговор на въпрос за бюджетната гъвкавост, която Ренци иска, за да финансира догодина инвестиции, които да помогнат за подновяването на все още неуверения растеж в Италия, Меркел се показа по-скоро отворена към идеята.

"Мисля, че Пактът за стабилност предвижда наистина много гъвкавост, която можем да използваме интелигентно", увери тя.

Германският канцлер обаче подчерта, че Италия, Франция и Германия ще гарантират икономическия си растеж, "като създадат благоприятни условия за частните инвестиции".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 8
DutyFree
преди 7 години
"Изследване от 1977 година, изготвено от известния български социолог проф. Чавдар Кюранов, налага извода, че равенството в тогавашното развито социалистическо общество е просто химера. В групата на най-бедните жители на тогавашна България влизат между 80 000 и 100 000 души. Дори според социалистическата наука животът на тези хора е бил повече от мизерен. Нямали са нито канализация, нито течаща вода. Осветявали са домовете си с газена лампа или в най-добрия случай с една крушка. Не са притежавали мебели, да не говорим за електроуреди. Обитавали са къщи с пръстен под.Малко по-добре са живеели хората от по-горната група, която обхваща около 400 000 души. Те вече имали тухлени къщи, макар и без водопровод, канализация, баня и тоалетна. Отоплявали се с въглища и дърва, но пък притежавали радиоточка, електрически котлон, ютия и дори гардероб. Хората, принадлежащи към още по-горната група, са притежавали такива екстри като диван, фотьойли и тапицирани столове. А в най-горната група влизат хората, които освен всичко това са притежавали и автомобил.""Оценката на българите за времената на комунистическата диктатура е неединна, защото националната памет за тях се разполага върху множество сечения, обяснява професор Евелина Келбечева от Американския университет в Благоевград, автор на изследването Безпаметността за комунизма в България.Първото пространство е това на добре организираното невежество. Второто е на перфидното замитане под килима, което всъщност произвежда фалшификация на историята. Третото пространство съставлява светът на низкочелата партийна пропаганда, представена от Димитър Иванов, шефът на 6-ти отдел на 6-то управление на ДС.Четвъртото поле е на срамните по своята лъжовност спомени за епохата, главно на високопоставени партийни ръководители, които единогласно величаят държавническите дела в името на народа.Едва петото пространство е това на честните и гневни свидетелства за ужасите на комунистическите престъплени свидетелства на хората, изживели лагерите, затворите, изселванията и изгнаничеството, обобщава проф. Келбечева.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
data
преди 7 години
Добра новина за българската икономика
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 7
ing5rov
преди 7 години
Тука вече дупката е твърде голяма за запушване / не че гръцката е малка , та се мъча да си представя колко "гъвкава" ше да е Меркел при гарантирането на растежа !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още