IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местата в гръцките курорти могат да не стигнат за всички това лято

Расте броят на руснаците, които резервират вили край морето за цялото лято, показват данни на руските турооператори

12:44 | 27.03.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Лятото носи надежди за отличен сезон за хотелиерите в Гърция и Кипър, но местата могат да се окажат недостатъчни. Това коментират от асоциацията на руските туроператори АТОР в анализ, публикуван сайта на организацията.

Според данните на агенциите в Русия резервациите за гръцките и кипърските курорти са рекордни и търсенето вече превишава предлагането. Към този момент резервациите в хотели в двете дестинации е няколко пъти по-високо спрямо същия период на 2016 г., обясняват от бранша.

Според туроператорите резервациите за Гърция са започнали много рано и още през декември 2016 г. е имало увеличение на заявките. След новогодишните празници увеличението е още по-силно.

Руските туристи са привлечени от отстъпките, предлагани от кипърски хотели, които в някои случаи достигат и до 30%, както и от допълнителни услуги, като например безплатно настаняване на деца или трансфер до хотела.

Двете държави се оказват и едни от най-сигурните в последните месеци, което също привлича туристите, отчитат още руските туроператори. На този фон в Русия не очакват много сериозен отлив на туристи към Турция. Страната привлича с безвизово пътуване на туристите и вероятно ще бъде доминираща при резервациите в последния момент.

Интересен аспект представляват и руснаците, които прекарват повече от три седмици на почивка. Те се възползват от услуги на туристически компании, които наемат дългосромно недвижими имоти край морето в Гърция и Кипър. Това е и изгодно, и много модерно за семейна почивка, посочват представители на руските туроператори.

Според данните на бранша всяка година расте броят на руските туристи, които прекарват 2-3 месеца, а в някои случаи - и цялото лято, на море. Най-голямо е търсенето на подобни почивки на о. Крит, но се увеличава и търсенето на вили на Пелопонес, както и на Корфу. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още