IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Metro иска да се върне в Dax със ситни крачки

Търговският концерн залага на устойчивостта при завръщането си на индекса

16:20 | 01.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Metro иска да се върне в Dax със ситни крачки

Главният изпълнителен директор на Metro Олаф Кох очевидно не бърза да върне базираният в Дюселдорф търговски концерн на водещия германски индекс Dax.

"Разбира се, ние искаме да се върнем в Dax", каза Кох пред "Rheinische Post". "Но ние правим това стъпка по стъпка. Онези, които се стремят само към краткосрочен успех, са спекуланти. Това няма нищо общо с устойчивото управление“.

Metro излезе от индекса в края на септември. Metro AG попадна за първи път в Dax през 1996 г. По-късно Metro купува компанията Kaufhof, която е в индекса още от 1987 г. 

По принцип Dax като основен индекс и компаниите, представени в него, са по-интересни за международните инвеститори, отколкото акциите от втората и третата лига на борсовата търговия.

За да се върне отново в Dax, Metro следва да увеличи цената на акциите си. Изгледите за това обаче са мрачни. За приключващата в края на септември финансова година търговският концерн очаква печалба, близка до нулата.

Освен, че цените на акциите се сринаха, директорът също остава верен на негативните си прогнози. „Ние не можем да замазваме положението, понякога истината боли", коментира той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още