IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мишел Барние: ЕС се подготвя за възможността да няма споразумение за Brexit

Всеки трябва да се подготви за това, както държавите, така и предприятията. Самите ние се подготвяме технически, заяви главният преговарящ на ЕС по Brexit

13:14 | 12.11.17 г.
<p>
	<em>Мишел Барние. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Мишел Барние. Снимка: Архив Ройтерс

Главният преговарящ на Европейския съюз по Brexit Мишел Барние заяви днес, че се подготвя за вероятността да не бъде постигнато споразумение с Лондон, макар това да не е предпочитания от него сценарий, съобщи AFP.

"Това не е моята опция, която би представлявала връщане с 44 години назад (датата на влизане на Великобритания в ЕС). Но това е възможно", посочи Барние в интервю за френския седмичник "Журнал дю диманш".

"Всеки трябва да се подготви за това, както държавите, така и предприятията. Самите ние се подготвяме технически", добави той.

Без споразумение Обединеното кралство ще се върне на 29 март 2019 г., датата на излизането му от ЕС, "в режима на общото право на Световната търговска организация, с отношения подобни на тези, които поддържаме с Китай", предупреди Барниe.

В петък ЕС даде на Лондон две седмици да изясни ангажиментите си по условията на развода, поставяйки това изискване като условие за започването на преговори за бъдещите търговски връзки с Великобритания, припомня БТА.

Темата за Brexit може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още