IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монти оцеля във вот на доверие и без подкрепата на Берлускони

Правителството прокара съкращаване на разходите на местните управи с подкрепата на 281 депутати, докато 77 бяха против

22:52 | 06.12.12 г.
Монти оцеля във вот на доверие и без подкрепата на Берлускони

Правителството на италианският премиер Марио Монти спечели вот на доверие в долната камара на парламента на страната, въпреки че дясноцентристката партия Народ на свободата на предшественика му на поста Силвио Берлускони се въздържа при гласуването, след като бе напуснала при вота на доверие в Сената, съобщи Ройтерс.

Правителството спечели вота по съкращаването на разходите на местните управи с 281 гласа „за“ и 77 „против“ при 140 въздържали се.

Партията на Берлускони оттегли подкрепата си за Монти, увеличавайки риска от внезапни избори. Италианският президент Джорджо Наполитано обаче заяви, че ще работи за избягване на политическа криза.

Мандатът на настоящото експертно италианско правителство изтича през пролетта на 2013 г., като се очаква общите избори да бъдат насрочени за месец март.

Днес основният италиански борсов индекс FTSE MIB се отклони от общата възходяща тенденция на европейските пазари именно заради опасенията на инвеститорите, че правителството може да не оцелее при вота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още