Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Moody’s понижи перспективата пред рейтинга на 12 британски банки

Агенцията промени перспективата пред цялата банкова система от „стабилна“ на „негативна“

Moody’s понижи перспективата пред рейтинга на 12 британски банки

Снимка: архив, Ройтерс

Агенция Moody’s Investors Service понижи перспективата пред кредитния рейтинг на 12 британски банки, измежду които Barclays Plc и HSBC Holdings Plc, след като миналата седмица предрече, че излизането на страната от Европейския съюз (ЕС) ще намали тяхната рентабилност, пише Bloomberg.

„Очакваме по-бавен икономически растеж и повишена несигурност относно бъдещето на търговските връзки на Великобритания с ЕС, което да доведе до намалено търсене на креди, по-големи кредитни загуби и като цяло – по-волатилни финансови условия“, коментира управляващият директор Лори Майерс, отговарящ за британските финансови институции в агенцията. „Това ще бъде негативно за кредитните фундаменти на банките“.

Moody’s намали перспективата пред рейтинга на Barclays, HSBC и Santander U.K. от „стабилна“ на „негативна“, като занижи тази пред оценките на Lloyds Banking Group Plc и Principality Building Society от „позитивна“ на „стабилна“.

Като цяло перспективата пред британската банкова система бе променена от „стабилна“ на „негативна“.

Още по темата

Решението идва след занижената перспектива и пред кредитния рейтинг на Великобритания от „стабилна“ на „негативна“, обосновават се от Moody’s, която присъжда рейтинг от Аа1 по дълга на британското правителство.

Застрахователи, измежду които Legal & General Group Plc и Standard Life Plc също се оказаха с понижена оценка от „стабилна“ на „негативна“.

„Очакваме повишената несигурност, изпаряващото се доверие и по-ниските разходи и инвестиции да доведат до по-слаб икономически растеж във Великобритания, което да намали потенциала за растежа на бизнеса и печалбите на застрахователите“, посочва Moody’s в отделно становище. „Освен това волатилността на финансовите пазари ще натежи на капитализацията на застрахователните компании“.

Темата за излизането на Великобритания от ЕС можете да проследите тук

По статията работиха: Свилен Колев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (10)

3
 
1
 
10
georgi_shum до: ing5rov
преди 4 години
Хаха;) това ли то роди кухата главица;) ако аз съм "селчо", ти какво си? Амеба? Мекотело? Хаха:) Ако всички "селчовци" бяха като мен, " гражданета" като теб нямаше да киснат по цял ден из форумите и да ръсят глупости и празни приказки, ами да работят някъде и да са поне малко полезни и на себе си, и на околните:)
3
 
2
 
9
ing5rov до: ing5rov
преди 4 години
3
 
1
 
8
ing5rov до: georgi_shum
преди 4 години
Герге , ти олицетворяваш мечтата на всеки *** да изглежда по "градски" !
2
 
6
 
7
georgi_shum до: ing5rov
преди 4 години
Естествено, че са за такива като нас - работещи инвестиращи хора, доколко и на кои се доверяваме е друг въпрос. Но определено не са за хора като теб! Безработния или нискоквалифицирания служител, кредитните рейтинги въобще не го касаят.
3
 
4
 
6
преди 4 години
"...целта на рейтинговите агенции е да помогнат на инвеститорите..."

"...Рейтингите дават и оценяват не само актуалното състояние на дадена страна или банка..."

Правилно , господа ! Рейтинговите агенции са създадени точно за такива като вас !

Още от Европа
Изваждането на лигнитните въглища от енергийния микс на ЕС трябва да е с приоритет