IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ: Кризата в Kаталуния рискува да навреди на испанската икономика

Продължителното напрежение и несигурността, свързани с Каталуния, може да натежат върху доверието и инвестиционните решения, предупредиха от Фонда

20:12 | 06.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Международният валутен фонд (МВФ) заяви, че каталунската криза може да окаже въздействие върху испанската икономика, която е една от най-добре представящите се в еврозоната през последните години, пише Bloomberg.

В последната си оценка МВФ заяви, че банковата система е станала по-устойчива, докато икономиката се възползва от структурните реформи на фона на благоприятна глобална ситуация.

Докладът обичайно привлича вниманието в Испания, но сега е засенчен от политическата драма, свързана със сепаратисткия натиск в Каталуния.

„Изгледите за испанската икономика в момента са силни", каза в интервю Андреа Шехтер, ръководител на мисията на МВФ. "Въпреки това продължителното напрежение и несигурността, свързани с Каталуния, може да натежат върху доверието и инвестиционните решения“, предупреди Шехтер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 05:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още