IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ отпуска първия си транш от 110,7 млн. долара за Кипър

Фондът утвърди и цялостния план за подпомагане на кипърската икономика, като за целта ще отпусне съгласуваните с ЕС през март 1 млрд. евро

10:41 | 16.05.13 г.
МВФ отпуска първия си транш от 110,7 млн. долара за Кипър

Международният валутен фонд утвърди плана за подпомагане на кипърската икономика на стойност 1 млрд. евро и съгласува отпускането на първия транш от него за средиземноморския остров в размер на 110,7 млн. долара, съобщи AFP , цитирана от РИА Новости.

Помощта за Кипър е част от спасителния финансов пакет на обща стойност 10 млрд. евро, съгласуван през март между МВФ и Европейския съюз.

Кипър получи първия транш в размер на 2 млрд. евро от Европейския механизъм за стабилност на 13 май, като още 1 млрд. евро ще бъдат преведени през юни.

Отпускането на средствата „е предназначено за стабилизирането на финансовата система на страната, постигане на финансова стабилност, както и за подкрепа на възстановяването на икономическата активност с цел запазване на благополучието на населението“, се посочва в съобщение на МВФ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още