Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Над половината малки фирми в Западна Европа може да фалират до година

Всяка пета компания в Италия и Франция очаква да подаде молба за защита от фалит в рамките на шест месеца

Над половината малки фирми в Западна Европа може да фалират до година

Снимка: Bloomberg L.P.

Повече от половината от представителите на малкия и среден бизнес в Европа посочват, че са изправени пред риска от фалит през следващата година, ако приходите им не се увеличат.  

Всяка пета компания в Италия и Франция очаква да подаде молба за защита от фалит в рамките на шест месеца, съобщава Bloomberg, позовавайки се на проучване на McKinsey & Co., направено през август и засягащо над 2200 малки и средни предприятия (МСП) в петте най-големи икономики в Европа. Проучването подчертава големия мащаб на щетите, нанесени от кризата с Covid-19.

Такива предприятия са ключови за региона, като отговарят за повече от две трети от работната сила там и над половината от добавената икономическа стойност.

Пандемията от коронавирус засегна силно европейските компании, като 70% от тях отчитат по-ниски приходи. Това ниво е дори по-високо в Италия и Испания, което отразява щетите, нанесени от вируса и мерките за социално дистанциране в тези страни.

Мнозинството от компаниите описват икономиката като „слаба“. Това води до притеснения относно неизпълнението на задълженията по кредитите и необходимостта от съкращения на работна ръка. Правителствата на всички разгледани държави вече обявиха допълнителна подкрепа за работниците в усилията за ограничаване на безработицата на фона на ръста при броя на заразените.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (5)

0
 
4
 
5
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Аз от началото но тоя фарс казах, че това е целта. Така ще е като масата са разни съдрани чували и манглийски сапунени тролове ...
0
 
5
 
4
преди 7 месеца
Или какво е общото между краха на Римската империя икраха на Колективният Запад.
0
 
6
 
3
преди 7 месеца
https://youtu.be/20F_5B3Jd4YКонец американской империи! Крах ДОЛЛАРА - Роберт Кийосаки
1
 
4
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Музиката взе да спира ли, ко?Дългата невидима ръка на пазара?Или неизвестен извършител.. напр. ковид?Ами да не се казва Тедрос тоя извършител.. или?
3
 
7
 
1
преди 7 месеца
ми то тва е идеята на измисления вирОс да измрат малките и да останат големите които да си поделят и малкото останало .... да се надяяме нашия Ангелов скоротечно да ритне камбанарията, съвсем от сърце му го пожелаам ....

Още от Европа
България е страната в ЕС с най-евтин алкохол, мебели и транспортни услуги