IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-малко 13 са жертвите на терористичната атака в Барселона

Полицията потвърди и за най-малко 50 ранени, след като микробус се вряза с висока скорост в пешеходци на оживената улица „Ла Рамбла“

21:53 | 17.08.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-малко 13 души са загинали, а 50 са ранените при терористичното нападение в центъра на каталунската столица Барселона, съобщи BBC. Това потвърдиха от местната полиция. В късния следобяд микробус се вряза с висока скорост в пешеходци на оживената улица „Ла Рамбла“ в непосредствена близост до популярния площад „Каталуня“. Властите обявиха, че става въпрос за терористично нападение.

Според испанския вестник "Ел Паис" шофьорът на микробуса слязъл от него и е избягал. Телевизионният канал цитира очевидци, според които микробусът се е движел с 80 км/ч и е карал на зиг-заг по пешеходната зона в продължение на над 530 метра.

Улица "Ла Рамбла" е сред главните туристически места в центъра на Барселона със своите магазини и сергии. Пешеходците вървят по широка пешеходна алея в средата на улицата, а от двете й страни преминават коли.

Предполагаемият наемател на микробуса е бил задържан, съобщи испанският вестник "Публико", цитиран от БТА. Това е мъж на име Дрис Укабир. Той е с постоянен адрес в Санта Перпетуа де Могода, северно предградие на столицата на Каталуня, пише "Ел Паис".

Полицията обаче отрече по-ранните съобщения в медиите, че двама заподозрени са се барикадирали в заведение в центъра на Барселона.

Местните власти в малкия каталунски град Вик съобщават, че полицията е отцепила район и инспектира друг микробус заради твърдения, че също може да е използван за целите на нападението, посочва ВВС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 3
michaelis12
преди 6 години
тва не се брой, тия там ги немат за хора, много по-важно е като самите бели утрепат 20 *** от свойте и то нарочно треа да дигат патардия до небесата, за да може останалите да видят и изпаднат в ужаст и да молят за още окови и "сигурност" от свойте измислени политици ...... дааам до там сме стигнале да молим за робство зарад такива измислени и съчинени стаии дет изобще 80% от тях са пълна изфабрикувана фантасмагория .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
mrynmryn
преди 6 години
Оня ден при кално свлачище в Сиера Леоне умряха над 200 души...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
Fair
преди 6 години
Търся бизнес партньор за внос на плюшени мечета от Китай. Напоследък много се харчат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
Jay Gould
преди 6 години
Никакви атентати не може да прекъснат ''Черешката на тортата'' и ''Златния век'' - само рекламите. Умрелите са си умрели в името на доброто и интеграцията и трябва да гледаме позитивно на живота.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още