IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Найджъл Фараж: Готвят ни „сделка капан“

Крайният политик се обяви против ново отлагане на Brexit

15:30 | 18.09.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Лидерът на британската Партия на Brexit Найджъл Фараж каза днес, че Великобритания и Европейският съюз изглеждат готови да преодолеят различията си и идния месец да подпишат ново споразумение за развод, което ще остави Обединеното кралство в капана на Европа, предаде AP.

„Да ни остави вътре в капан беше цел на Барние от самото начало", заяви той, визирайки главния преговарящ на ЕС Мишел Барние.

Според Фараж ЕС се страхува, че „Великобритания бяга от митническия съюз, бяга от правилата на единния пазар, и ние ставаме по-конкурентоспособни и по-богати извън Европейския съюз, отколкото вътре в него".

По повод пресконференцията в Люксембург в понеделник, на която британският премиер Борис Джонсън отказа да присъства, лидерът на Партията на Brexit-а нарече министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел "мижитурка" (pipsqueak). Бетел имаше за цел "да унижи ритуално британски премиер по най-изумителен начин", коментира Фараж.  „Имам предвид саламчето премиер в Люксембург, който редовно унижава нашия премиер, само за да бъде посрещнат след това от президент Макрон като герой в Елисейския дворец", заяви депутатът. С това той обосновава загубата на доверие между Обединеното кралство и останалия ЕС.  

Припомняме, че тържествената пресконференция на премиера на Люксембург Ксавие Бетел след разговора му с британския премиер Борис Джонсън предизвика остри критики във Великобритания, защото Джонсън своевременно отмени участието си в съвместната пресконференция в понеделник в Люксембург, след като няколко десетки британски демонстранти започнаха да крещят в рамките на появата им „Спрете преврата!“ и „Спасете ни!“. Докато Джонсън напускаше мястото на конференцията, Бетел продължи изказването си сам. Той разкритикува Brexit и за това бе поздравен от демонстрантите с аплодисменти и викове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 22 rate down comment 2
khao
преди 4 години
как пък всеки политик като омаже нещата са му виновни външни фактори ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още