IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Насилието в САЩ не успя да спре възхода на европейските борси

Здравеопазването се оказа единственият сектор в Европа, който записа понижение днес

19:32 | 02.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Европейските акции завършиха търговията във вторник с големи ръстове въпреки вълненията и насилието в САЩ, свързани с продължаващите протести, породени от смъртта на Джордж Флойд, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 приключи сесията с 1,5% повишение, докато отварянето на икономиките и надеждите за глобално възстановяване продължават да движат пазарните настроения.

Книжата на автомобилните компании повишиха стойността си с 3,8% и поведоха ръстовете за деня, а всички сектори, освен здравеопазването, се оказаха на зелено.

Германският DAX беше значителен двигател на растежа в Европа в рамките на днешния ден. Той завърши борсовата сесия с 3,8% повишение и записа най-добрия си ден от близо два месеца.

Тази положителна тенденция се наблюдава въпреки ескалиращите проблеми в Съединените щати, след като президентът Доналд Тръмп заплаши да се обърне към военните, ако щатите и градовете не успеят да овладеят демонстрациите, свързани със смъртта на Флойд.

На корпоративния фронт британската имотна компания Hammerson записа 35% ръст на цената на акциите си, след като обяви, че част от големите ѝ обекти ще заработят отново от 15 юни.

Люксембургската имотна компания Aroundtown завърши деня с 11% нагоре след решение за обратно изкупуване на акции. С над 9% се повиши цената на акциите на Unibail-Rodamco-Westfield, докато фирмата продължава постепенно да отваря магазините си за търговия на дребно.

На дъното на европейския индекс на сините чипове се оказаха фармацевтичната и биотехнологичната Tecan и Biomerieux, чиито акции загубиха по 5% от цената си. Здравеопазването се оказа единственият европейски сектор, който остана на червено днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още