IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Недостигът на пилоти може да спъне авиотранспортния сектор

Над половината от нужните пилоти все още не са започнали обучението си, според доклад на CEA

16:03 | 20.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Гражданската авиация ще се нуждае от допълнително 255 хил. пилоти до 2027 година, които да поддържат бързия растеж на сектора, сочи прогнозата за следващите 10 години на компанията за обучение CEA Inc., цитирана от Ройтерс.

Над половината от нужните пилоти все още не са започнали обучението си, се посочва в доклада. Този факт очертава потенциални проблеми за сектора. Очаква се удвояване на сектора на гражданския въздушен транспорт през следващите 20 години, информира БТА. 

„Недостигът на пилоти е проблем днес. Има търсене днес, така че хората трябва да започнат да градят стратегия с нас или други професионални академии“, посочи Ник Леонидис, който е президент на групата CEA за авиационно обучение.

Той говори пред журналисти днес на авиоизложението в Бурже край Париж.

Според Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) на ООН, която определя световните стандарти, които обикновено се приемат от регулаторните органи на 191 страни членки на организацията, са необходими около 250 часа за получаване на пилотски лиценз от гражданската авиация за работа като втори пилот.

Минималното изискване за капитан е 1500 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още