IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NESV все по-близо до покупката на Ливърпул

Британският върховен съд освободи пътя за продажбата на отбора на собствениците на Бостън Ред Сокс за 300 млн. лири

16:33 | 13.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
NESV все по-близо до покупката на Ливърпул

Върховният съд в Лондон се произнесе срещу настоящите собственици на ФК Ливърпул, което ще улесни продажбата на задлъжнелия футболен отбор от Висшата лига на New England Sports Ventures (NESV), която е собственик на Бостън Ред Сокс, предаде Wall Street Journal.

Съдът постанови, че сегашните съсобственици Том Хикс и Джордж Джилет не разполагат с правомощията да отменят решението на Управителния съвет на отбора за неговата продажба.

Управителният съвет прие през миналата седмица, против волята на Хикс и Джилет, да продаде клуба на NESV за 300 млн. лири. Според Хикс и Джилет обаче цената не отговаря на реалната стойност на клуба и Ливърпул трябва да разгледа и други оферти за покупка.

В случай че продажбата бе блокирана от съда, Ливърпул можеше да изпадне в администрация, което е особена форма на банкрут. Това обаче би отнело на отбора девет точки като наказание от Висшата лига. Ливърпул, който спечели последната от своите 18 титли в Английската висша лига през 1990 г., бележи най-слабото си начало на сезона от 1953 г. насам.

Според председателя на клуба Мартин Браутън съдебното решение ще освободи пътя за продажбата на отбора. Тази вечер ще се състои среща на борда, на която да се продължи процесът на продажба.

От покупката на Ливърпул се интересуват и сингапурският милиардер Питър Лим и американският хедж фонд Mill Financial. Първоначалната оферта на Питър Лим бе отхвърлена миналата седмица в полза на предложението на NESV. Той обаче повиши своята оферта за покупка вчера до 320 млн. лири и предложи допълнителни 40 млн. лири за покупката на нови играчи.

Собствениците на Ливърпул ще трябва да заплатят съдебните разноски по делото в размер на близо 500 хил. паунда.

Отборът има задължения за 285 млн. лири, което накара RBS да разследва процеса на неговата продажба през април и да наложи на борда да отнеме мнозинството на Хикс и Джилет при гласуването на решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още