Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Николай Радулов: Европа е заплашена от нова бежанска вълна от Близкия изток

Страните, в които всеобщата свързаност се увеличава, вече водят бойни действия в киберпространството, смята експертът по сигурността

Николай Радулов: Европа е заплашена от нова бежанска вълна от Близкия изток

Снимка: Ройтерс

В Близкия изток продължават събитията, които могат отново да значат нова мигрантска криза за нас. Не трябва да се успокояваме от непрекъснатите заявления за стабилността на стената между България и Турция. Това каза проф. Николай Радулов, експерт по сигурността, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

Според Радулов няма скорошна възможност за умиротворяване на региона на Близкия изток, а Германия вече се готви да посреща нови мигранти.

По думите на госта е важно решенията да се взимат в рамките на Европейския съюз (ЕС).

„Парите, които страните членки отделят, би трябвало да са смислено насочени към проблемните места, вместо да отиват за подпомагане на бежанците от тях в Европа“, посочи още той.

„Има и заплахи за България, които не са толкова забележими“, коментира Радулов.

Експертът отбеляза, че страните, в които всеобщата свързаност се увеличава рязко - повечето западноевропейски държави, САЩ, Китай и Русия вече водят бойни действия в киберпространството. Според експерта България още не е засегната, но ако наистина се развива толкова рязко в сферата на цифровизацията, колкото твърди, то скоро ще се окаже част от тази битка.

„България не е остров на стабилността, тя е свързана с всичко, случващо се в Европа и на Балканите“, подчерта Радулов, добавяйки: „Всичко, което се случва по света рано или късно ще ни засегне от гледна точка на сигурността“.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Меркел: Страните в ЕС да отговорят подобаващо на германските цели за климата