IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова стачка отменя 150 полета на Ryanair от и до Германия в сряда

Очаква се утре да бъдат засегнати двупосочните полети между София и германските летища в Берлин и Кьолн

17:06 | 11.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ирландският нискотарифен авиопревозвач Ryanair отменя 150 от 400 полета от и до Германия в сряда, 12 септември, заради стачка на пилотите и кабинния персонал, информира ДПА, цитирана от БТА.

Синдикатът Cockpit призова към 24-часова стачка, която се очаква да започне в 01:00 часа по Гринуич (03:00 часа българско време утре). 

Стачните намерения бяха обявени късно снощи, а днес Ryanair призова пилотите да се явят на работа, тъй като "вече предложихме местни договори и подобрихме възнагражденията, няма оправдание за нови нарушения в дейността".

През август пилоти на Ryanair в няколко европейски страни стачкуваха, принуждавайки компанията да отмени 400 полета.

Клиентите на авиопревозвача, чиито полети бъдат отменени утре, ще бъдат уведомени по имейл. Те ще могат безплатно да прехвърлят пътуванията си за между четвъртък и неделя (13 до 16 септември).

Компанията остро порица стачката, отбелязвайки, че това може само да навреди на бизнеса на Ryanair и някои от базите й в Германия, както и да доведе до намаляване на самолетите и работните места на германския пазар тази зима.

Очаква се утре да бъдат засегнати двупосочните полети между София и германските летища в Берлин и Кьолн. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още