IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата година започва сдържано за Sixt

Компанията обаче успява да държи спада в граници и потвърди годишната си прогноза

18:00 | 27.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Новата година започва сдържано за Sixt

Компанията за предоставяне на коли под наем Sixt отчита по-слаби приходи от продажба и по-ниска печалба за първото фискално тримесечие. Печалбата преди облагане с данъци падна през първото тримесечие с повече от 14 на сто в сравнение с предходната година до 22,3 млн. евро, както обяви компанията, цитирана от Ройтерс. 

Слабото търсене в обхванатата от икономическата криза Европа и първоначалните разходи за нов бизнес са потиснали и печалбата. Въпреки това резултатите на Sixt са все още над очакванията на анализаторите, които очакваха по-рязък спад.

Чистата печалба след отчитане на данъците възлиза на 15,4 млн. евро. За първите три месеца на миналата година тя беше в размер на 17,9 млн. евро.

Приходите от продажби на базираната в германския град Пулах компания също се свиват – с почти 3 на сто до 369,1 млн. евро. Все пак прогнозата за цялата година бе потвърдена – печалбата преди данъци се очаква да остане на равнището от миналата година.

"Sixt се справи добре и през първото тримесечие. Успяхме почти да балансираме падащото търсене на коли под наем, което очаквахме заради експанзията ни в чужбина. В подразделението ни за лизинг ние се върнахме към растежа благодарение на по-голямото ни портфолио“, поясни Ерих Сикст, председател на  Управителния съвет на Sixt AG

В България  Sixt има представителства в София, Варна и Бургас. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още