Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Новите отчети окрилиха европейските борси

Stoxx 600 записа 0,8% повишение в рамките на сесията

Новите отчети окрилиха европейските борси

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските акции завършиха търговията във вторник с повишения, след като инвеститорите следиха новите финансови отчети и доходността по облигациите, пише CNBC.

Снимка: CNBC

Паневропейският индекс Stoxx 600 нарасна с 0,8% в рамките на сесията, след като секторът за комунални услуги записа 2% ръст, а този за търговия на дребно – 2,5%.

Решението на Сената от събота да одобри пакета от стимули в размер на 1,9 трлн. долара даде тласък на борсите.

Междувременно стана ясно, че през последното тримесечие на 2020 г. икономиката на еврозоната се е свила с 0,7%, по данни на Европейската статистическа агенция, която ревизира надолу предишната си прогноза за 0,6% тримесечен спад.

В рамките на деня своите финансови отчети представиха Leonardo, Deutsche Post, Continental, Standard Life Aberdeen, ITV и Domino’s Pizza Group.

Книжата на британския инвестиционен мениджър M&G повишиха стойността си с 4,7%, след като компанията отчете по-висока от очакваното печалба.

Годишните резултати на Leonardo изтласкаха цената на акциите ѝ с 2,8% нагоре, а отчетът на Deutsche Post доведе до 3% скок на цената на книжата на компанията.

На върха на европейския индекс на сините чипове се озова шведската компания за изчислителни облаци Sinch. Стойността на нейните книжа нарасна с 9,8%, а тази на акциите на Pandora се увеличи със 7,2%, след като фирмата обяви по-добри резултати за февруари.

Акциите на Continental, Standard Life Aberdeen и IWG понижиха цената си съответно с 8%, 7,1% и 4,4% след обявяването на финансовите отчети. Нидерландската група за кафе и чай JDE Peet‘s записа 8% спад на цената, което беше предизвикано от решението на компанията да свие прогнозата си.

 

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
ЕС и Индия възобновяват търговските преговори, подтикнати от заплахата от Китай