IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обиските в Deutsche Bank продължават втори ден

Голям обем материали са прегледани, което означава, че претърсването продължава, уточни прокуратурата

16:04 | 30.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Обиските в централата и други офиси на Deutsche Bank продължават втори ден в петък. Те се провеждат във връзка с разследване за пране на пари, свързано с т. нар. Панамски досиета, съобщи говорителка на франкфуртската прокуратура, цитирана от БТА.

Голям обем материали са прегледани, което означава, че претърсването продължава, уточни прокуратурата, като добави, че са включени и офиси на членове на съвета на директорите без да дава повече подробности.

Говорител на Deutsche Bank отказа коментар за продължаващите обиски. Вчера най-голямата германска банка каза, че сътрудничи на разследването.

Акциите на Deutsche Bank поевтиняват с 3,2% минути след 16 ч. българско време, продължавайки спада си с 3,4 процента от вчера. Книжата на банката са изгубили 48 процента от стойността си от началото на годината.

Разследва се дейността на двама неназовани банкови служители на 46 и 50 години, които, както се твърди, помагали на клиенти на банката да създават офшорни фирми, за да перат пари, съобщи прокуратурата. Оттам допълниха, че разследването може да се разшири.

Разследването е съсредоточено върху събития от 2013 до 2018 година.

Прокуратурата уточни, че разследването е започнато, след като разследващите са проучили информацията в Панамските досиета, където има милиони документи от панамската правна кантора Mossack Fonseca, изтекли към медиите през април 2016 година, посочва още БТА.

Около 170 полицаи, прокурори и данъчни инспектори започнаха обиска вчера, като иззеха писмени документи и документи на електронни носители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още