Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Общо 2,8 млн. безработни в ЕС са започнали работа в края на 2019 г.

Данните ще се променят през първото тримесечие, когато страните в блока започнаха да въвеждат ограничения, за да спрат разпространението на коронавируса

Общо 2,8 млн. безработни в ЕС са започнали работа в края на 2019 г.

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Общо 2,8 млн. души, или 21,4% от всички безработни през третото тримесечие на 2019 г., в Европейския съюз (ЕС) са започнали работа през последното тримесечие на 2019 г. – точно преди страните в блока да започнат да въвеждат ограничения, за да спрат разпространението на коронавируса, показват данни на европейската статистическа служба Евростат.

За периода октомври – декември 2019 г. 7,2 млн. души са останали безработни, а 3 млн. души са преминали в групата на икономически неактивните лица, сочат данните.

От заетите през третото тримесечие на миналата година 2,1 млн. души (1,3%) са останали без работа в четвъртото тримесечие. Други 3,5 млн. души (2,3% от заетите) са преминали в групата на икономически неактивните лица.

От икономически неактивните лица през третото тримесечие 3,4 млн. души, или 3,4%, са преминали в заетост през четвъртото тримесечие. Други 3,3 млн. души (3,3%) са били безработни, т.е. започнали са да си търсят работа.

Графика: Евростат

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
ЕЦБ свали поредната преграда пред Хърватия за чакалнята на еврозоната