Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Очакваното възстановяване в Италия, Франция и Германия може да се забави

Прогнозите за икономическото представяне на трите страни „не беше оптимистична, но имаше надежда за възстановяване“, смята еврокомисарят Паоло Джентилони

Очакваното възстановяване в Италия, Франция и Германия може да се забави

Паоло Джентилони. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Очакваното икономическо възстановяване в трите най-големи икономики в еврозоната – Италия, Франция и Германия, след забавянето в края на 2019 г. е поставено под въпрос. Причината за това е епидемията от коронавирус, която оказва въздействие върху глобалната икономика, посочва европейският комисар по икономическите въпроси Паоло Джентилони.

Прогнозата за представянето на трите страни „не беше оптимистична, но имаше надежда за възстановяване“, посочи еврокомисарят пред италианското Radio Capital.

„За съжаление, също и заради епидемията от коронавирус, може би няма да има такова възстановяване, каза той, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

В понеделник Джентилони съвместно с управителката на френската хазна Одил Рено-Бесо представиха пред еврогрупата препоръки за фискална политика, които обаче бяха посрещнати с мълчание от техните колеги. В документа се посочва липсата на координация и риска от продължителни икономически трудности, наподобяващи тези в Япония от последните три десетилетия.

Според източници на Bloomberg текстът не е предизвикал никакви дискусии и реакции.

Документът предупреждава за риск от продължаване на периода на слаб растеж и инфлация, причинени от „анемична производителност“ и „застаряващо население“.

Мълчанието на министрите, определено от източник на медията като обезсърчително, хвърля светлина върху пропастта между инвеститорите и централните банкери, притеснени за бъдещето на блока, от една страна и самите министри от друга, които често пъти са погълнати от предизвикателствата пред националните си икономики.

 

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

3
 
4
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Никой не е очаквал възстановяване . Никой не е назовал причина за възстановяване . Докато има поне 10 за забавяне .
ЦБ вече не играят роля . Китай го изключваме с настоящата ситуация .

Още от Европа
Кадър на деня за 9-и април