IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олаф Шолц: Турция не търси помощ от Германия

Анкара не е поискала икономическа помощ от Берлин по време на петъчните преговори

22:35 | 21.09.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Германският финансов министър Олаф Шолц, Снимка: Ройтерс</em></p>

Германският финансов министър Олаф Шолц, Снимка: Ройтерс

Германският финансов министър Олаф Шолц каза, че Турция не е искала икономическа помощ от Германия при преговорите в Берлин днес, нито турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще търси подкрепа, когато се срещне с германския канцлер Ангела Меркел следващата седмица, предаде Ройтерс.

"Турция не е търсила икономическа помощ нито по време на разговорите ни днес, нито ще направи това при разговорите, които ще проведат президентът и канцлерът", заяви Шолц след среща с турския финансов министър Берат Албайрак, който е зет на Ердоган. 

Германският икономически министър Петер Алтмайер отбеляза, че Турция е имала силен растеж през последните години.

"Това ни прави оптимисти, че Турция ще бъде в състояние да преодолее проблемите и предизвикателствата", каза той.

В четвъртък турските власти понижиха драстично прогнозите си за растеж за тази и следващата година.

Турският министър на финансите и държавната хазна Берат Албайрак заяви в четвъртък, че икономическият ръст се очаква да бъде 3,8% тази година и 2,3% през 2019 г. И двете стойности са коригирани надолу спрямо досегашните изчисления и за двете години от 5,5%.

По-рано днес министърът представи и новия средносрочния икономически план на Турция, в който обаче не присъстваха големите намерения за реформа на банковата индустрия, на които се надяваха някои инвеститори и най-вече създаването на т. нар. механизъм „лоша банка“, който да поеме необслужваните дългове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
tammyduckworth63235
преди 5 години
Аз правя над $ 7k на месец, работещи на непълен работен ден. Продължих да чувам други хора да ми кажат колко пари могат да направят онлайн, затова реших да го разгледам. Е, всичко беше вярно и напълно промени живота ми.Това е мястото, където започнах...>>>>> Ecash10.COM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още