Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Осем големи застрахователни компании стартират климатичен алианс

Всяка от компаниите ще определя индивидуално междинни цели на всеки пет години и ще докладва за напредъка ежегодно в сътрудничество с органите по конкуренция

Осем големи застрахователни компании стартират климатичен алианс

Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Осем от водещите световни застрахователни и презастрахователни компании стартират алианс, който да помогне за ускоряване на прехода към икономика на нетни нулеви емисии.

Компаниите, сред които са трите водещи европейски застрахователи по премии – Allianz, AXA и Generali, казват, че Net-Zero Insurance Alliance (NZIA) ще работи за пренасочване на портфейлите на застрахователните компании към нулеви емисии до 2050 г., предава Ройтерс.

Застрахователите са подложени на все по-голям натиск да обяснят как планират да декарбонизират бизнеса си на фона на нарастващите призиви  да спрат да поемат поръчки и да инвестират в проекти за изкопаеми горива.

Всяка от компаниите ще определя индивидуално междинни цели на всеки пет години и ще докладва за напредъка ежегодно в сътрудничество с органите по конкуренция, казва се в изявление на членовете на NZIA.

Още по темата
„С този нов застрахователен алианс Net-Zero ние засилваме още повече амбицията си за климата“, казва Томас Буберл, главен изпълнителен директор на AXA Group, която председателства NZIA.

Сред членовете на NZIA са още Aviva, Munich Re, SCOR, Swiss Re и Zurich Insurance Group. Те ще определят критерии за поемане на най-интензивните въглеродни дейности в своите портфейли и предлагат решения за технологии с ниски и нулеви емисии.

Те също така ще включват критерии за декарбонизация в своите рамки за управление на риска.

Алиансът, очертан за първи път през април, беше представен от изпълнителния директор на Generali Филип Дон на климатичната среща на върха на Г-20 във Венеция в неделя.

Много от водещите европейски застрахователи вече са приели климатични политики. Миналия месец Generali обеща да постигне въглероден неутралитет в портфейла си от преки инвестиции до 2050 г.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
2
 
1
преди 2 месеца
Оф, аман от малоyмство !!!

Още от Европа
Европейските индекси не намериха единна посока в началото на седмицата